Cei mai mari petrecăreți ai Germaniei, artiști de notorietate internațională, înnebuniți după muzica disco, chiar și acum la mai bine de 40 de ani de la lansarea primului lor hit, „Big Bamboo” (în 1979), membrii Saragossa Band au promis că vor încinge atmosfera la Iași. Saragossa Band sunt și astăzi la fel de efervescenți, așa cum s-au consacrat în inimile fanilor lor. O demonstrează milioanele de audiții de care se bucură melodiile lor pe cele mai în vogă platforme ale momentului.

„Agadou” – piesa de aur a trupei – va încinge atmosfera la maximum sau, cum le place organizatorilor să spună: AGADO DO DO DO-duie SCENA!

Piesa a fost și este foarte populară și astăzi în cluburi și în discoteci din întreaga lume și sute de artiști au preluat-o și au plimbat-o prin toată lumea.

Am stat de vorba cu Harry Karrer, liderul vocal al trupei Saragossa, într-un interviu oferit special pentru fanii din România. Am aflat astfel câteva lucruri inedite, atât despre vizita la Iași, despre programul artistic, cât și despre cum au de gând muzicienii să se distreze.

Bine te-am regăsit, Harry! Veți veni din nou în România, de data aceasta la Iași, la DISKOteka 2023.

Harry Karrer: Hello. Da, ajungem în Iași pe 10 septembrie. Tot călătorim de-a lungul și de-a latul lumii și o facem în continuare cu mare, mare bucurie și cu aceeași energie. Iar de întors ne întoarcem doar acolo unde ne-am simțit ca acasă. Nu ne referim aici la un cadru anume, ci la un fel de sentiment. Pentru noi „acasă” este cel mai frumos cuvânt care există.

Despre asta e vorba atunci când revenim în România. Și da, este o premieră și pentru noi că ajungem atât de sus în nordul țarii. Am aflat că Iașiul este unul dintre cele mai romantice orașe și asteptăm cu nerăbdare să-l vizităm. După concert, direct de pe scenă, ieșim să-l vedem. Îl vom vizita în costumele noastre, mai mult ca sigur! (râde) Timpul este scurt, deci suntem pe distracție. Am aflat că este foarte boem și că oamenii reușesc să se distreze până târziu în noapte… Așa că nu vom avea timp de pierdut. Organizatorii au fost draguți și ne-au trimis deja poze foarte interesante cu orașul noaptea.

saragossa-band-1SeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 6

Da, dar Iașiul este frumos și ziua. Ce v-ați propus pentru a doua zi, după concert?

Harry Karrer: Oh, daa, ei bine, după ce cântăm în fața Palatului Culturii în Parcul Palas Mall, a doua zi îl vizităm și în detaliu. Așa ar trebui, nu? Acolo vom fi foarte fotogenici. (râde) Vom face poze cu fanii și cu prietenii noștri. Vom revedea și Grădinile Palas, de data aceasta la lumina zilei. Apoi mai mult ca sigur mergem la Muzeul de Artă, în special la Muzeul de Tehnică, zona de instrumente. Neapărat ne dorim asta. Am stabilit deja cu organizatorii. Uite agenda, e trecut aici. Vezi? Ieșim apoi la aer și facem o vizita și la Cuptorul Moldovencei… Avem prieteni români care au zis că-i musai să facem și asta. Parcă așa se zice… Nu? M U S A I… (râde)

Ce înseamnă pentru voi acest festival din România, DISKOteka?

Pentru noi, DISKOteka înseamnă și cultură – cultură muzicală, cultura orașelor, oameni, amintiri, impresii… Vrem să avem parte de toate aceste lucruri interesante la Iași. Și, da, de ce să nu recunoaștem, ne simțim foarte norocoși că suntem invitați la un eveniment de așa anvergură, într-un loc special din Europa.

Sunteți celebri, ați călătorit în toată lumea, ați participat la sute de festivaluri, v-ați întâlnit cu cel puțin trei generații… Așa că vă întreb: ce ați recomanda unui tânăr să asculte în 2023? La ediția din acest an, organizatorii DISKOteka s-au gândit să atragă și publicul tănăr…

Publicul tânăr să asculte tot ceea ce îi face plăcere. Asta recomandăm noi! Să fie muzică adevărată, să rămână cântecul…

Vouă ce muzică vă mai place. La ce fel de concerte mergeți?

Santana, Eagles și mulți alții…

Și melodia pe care o fredonați cel mai des… Care ar fi?

Greu de spus. Venim de pe vremea când erau multe hit-uri interesante și de fredona mult. Hai să spunem „Hotel California”… (râde)

Cum vedeți viitorul muzicii retro? Credeți că este posibil ca Inteligența Artificială să fure cumva și din nostalgia asta?

A, nu, asta este imposibil! Muzica are nevoie de sentimente și de emoții pe care nici un robot nu le poate crea. Și teoretic, și practic vedem asta ca fiind imposibil.

Liderul formației, Harry Karrer, un adevărat showman. Foto: Facebook
Liderul formației, Harry Karrer, un adevărat showman. Foto: Facebook

Să facem un exercițiu de imaginație, totuși. La primul concert Retro Nostalgia pe Marte, care ar fi, după părerea voastră, primii trei mari soliști invitați?

Queen, Eagles și Rolling Stones.

Și acum vă rog să căutați puțin în amintiri. Ce vi s-a întamplat ieșit din comun la un concert și nu veți uita niciodată?

Îmi amintesc de un concert unde un fan a fost atât de mulțumit de spectacolul nostru încât ne-a dat jacheta lui AC/DC. Tare, nu?

Care dintre piesele voastre are cele mai multe vizualizari pe YouTube?

Zabadak, Agadou și variantele Medleys…

Câte concerte mai aveți pe an și unde cântați cel mai des?

Destul de multe, am putea spune, dar niciodată suficient. Cântăm foarte mult în Germania, în Ungaria, în Țările Baltice…

Ați remarcat cel mai tânăr și cel mai vârstnic fan dintre cei pe care i-ați întâlnit în turneele voastre?

Oh, da, ne face mare plăcere să ne amintim de o fetiță în vârstă de numai 3 ani, din Germania, care iubea foarte mult melodia „Agadou” și de un bărbat în vârstă de 87 de ani pe care l–am întalnit la un eveniment de gală, un mare fan al LP-urilor noastre Medley…

Care este primul cuvânt care vă vine în minte atunci când vă gândiți la fanii voștri din România?

Românii sunt cei mai mari iubitori de muzică retro și petrecăreți din lume. Româniaaa, abia așteptăm să ne revedem! Iar pe cei din Iași îi așteptăm la o baie de mulțime. Noi aducem hituri care să vă încarce pe toți pentru un an întreg…

În final, vă rugăm să adresați un gând și o promisiune pentru DISKOteka 2023.

Vom cânta şi vom  dansa! Asta e sigur! Va fi o atmosferă foarte faină. Vom fi prietenii voștri de distracție. Vom urca pe scenă într-o seară pe care… Iașiul n-o să o uite niciodată. Come UP! Hey UP! Stand UP!

„Lambada”, „Agadou” și alte hit-uri internaționale din anii ’80-’90, din nou pe scenă în România, la Diskoteka HIT The TOWN

Festivalul DISKOteka revine anul acesta cu o nouă ediție, ce va avea loc în perioada 9-10 septembrie, la Iași. Programul de anul acesta aduce pe acceași scenă cei mai în vogă artiști internaționali din anii ’80-’90: Saragossa (care a distrat multe generații cu hit-uri precum „Agadou”), Kaoma (renumită pentru melodia „Lambada”), Snap!, Ice MC, East 17 și mulți alții.

Și România este reprezentată puternic, prin Gheorghe Gheorghiu, cu a sa „Unde dragoste nu e nimic nu e” și Mihai Trăistariu, care va interpreta melodiile celebre ale trupei Valahia.

Deși se află abia la a treia ediție, evenimentul DISKOteka are deja un renume, datorită succeselor primelor ediții: Timișoara (2019) și Craiova (2022).

Citește și: Al Bano a împlinit 80 de ani și a scos la lumină secrete explozive. Adevăratul motiv al divorțului de Romina Power: „O spun în premieră!”

Citește și: Cea mai frumoasă poveste de iubire! Adriano Celentano și Claudia Mori sunt căsătoriți de 57 de ani. Care este secretul mariajului lor fericit