Contesa Mountbatten a murit la începutul acestei luni, la vârsta de 93 de ani, în casa ei din Mercham, Kent, dar a fost înmormânată abia marți. Prințul Charles a fost vizibil afectat de dispariția acesteia, fiind surprins în timp ce plângea la funeraliile acesteia.

Prințul Charles susține că după ce va deveni rege va oferi palatul Buckingham publiculuiSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 9

Citește și: Chef Scărlătescu, de nerecunoscut! Uite cum arată acum, la peste două luni de când a intrat la dietă!

Prințul Charles, vizibil afectat

El a dezvăluit, potrivit Daily Mail,  că Patricia Mountbatten a fost pentru el o „nașă foarte specială”. În momentul în care regina Marii Britanii și soțul ei au ajuns la ceremonia de înmormântare, Charles i-a sărutat mâna mamei lui, abia reușind șă-și stăpâneacă lacrimile, în timp ce pe prințul Philip, carre a ieșit recent din spital,  l-a îmbrățișat călduros.  Slujba religioasă a avut loc la marți după-masă, la biserica St Paul’s din Knightsbridge, Londra.  „Am fost profund întristat de vestea morții nașei mele, Lady Mountbatten, pe care o știu și o iubesc de când mă știu. A jucat un rol extrem de important în viața mea și îi voi simți lipsa profund”, a declarat Charles despre moartea nașei sale.

Patricia Mountbatten a fost fiica cea mare a unchiului lui Charles,  Louis Mountbatten, și a soției sale, Edwina. Pe 27 august 1979, ea supraviețuit exploziei unei bombe a IRA (Armata Republicană Irlandeză), care i-a ucis tatăl, fiul, în vârstă de 14 ani, Nicholas, și pe mama ei vitregă, Lady Brabourne.

La înmormântare au participat și prințesa Anne, prințul Andrew și Sophie, contesa de Wessex.

Citește și:

Fotografii: Northfoto