Alec Baldwin a tras cu o armă de recuzită pe un platou de filmare din New Mexico și a împușcat mortal o femeie, directoarea de imagine, și a rănit un bărbat, regizorul filmului.

Poliția din statul american a declarat că Baldwin a tras cu arma în timpul filmărilor pentru westernul Rust, a cărui ațiune se petrece în secolul al XIX-lea, relatează BBC.

Femeia a fost transportată la spital, dar a murit din cauza rănilor. Bărbatul, regizorul filmului, a primit îngrijiri medicale de urgență.

Detectivii investighează incidentul care a avut loc la Bonanza Creek Ranch, o locație populară de filmare.

Femeia este Halyna Hutchins, în vârstă de 42 de ani, care lucra ca director de imagine. Bărbatul care este tratat este Joel Souza, 48 de ani, regizorul filmului.

Alec Baldwin este co-producătorul filmului

Poliția a declarat că ancheta este în desfășurare și că încă nu au fost depuse acuzații în legătură cu incidentul. Actorul este în stare de șoc și nu se poate opri din plâns.

Halyna Hutchins era absolventă a Institutului American de Film și fusese numită „stea în devenire” de revista American Cinematographer în 2019.

Poliția a spus că anchetatorii au fost trimiși la Bonanza Creek Ranch în jurul orei locale 13:50, după ce au primit un apel de urgență care anunța împușcături pe platoul de filmare.

Alec Baldwin, în vârstă de 68 de ani, este co-producător al filmului. „Rust” este un western scris şi regizat de Joel Souza, cu Alec Baldwin în calitate de coproducător şi în rolul unui rebel, Harland Rust, care vine în ajutorul nepotului său de 13 ani, condamnat la spânzurătoare pentru crimă.

O fotografie postată joi dimineaţă pe contul de Instagram al artistului pare să-l arate la locurile de filmare a westernului. Imaginea, însă, a fost între timp ștearsă.

Citește și:

Mariana Pfeiffer a răbufnit după dezvăluirile făcute de Anamaria Prodan: “Minte…”

Damian Drăghici, adevărul despre fostele sale căsnicii: „S-a mai întâmplat o dată la 27 de ani, apoi la 34”