toto-cutugnoSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 5

“Problemele de sănătate îl forțează pe Toto Cutugno, la cererea medicilor, să anuleze toate concertele ce urmau să fie susținute în anul 2022”, se arată în comunicatul trimis de Eventim, organizatorul concertului ce ar fi urmat să aibă loc pe 8 mai la București.

„Sănătatea artistului s-a degradat în ultima perioadă din cauza afecțiunilor cronice avute, în trecut fiind diagnosticat cu cancer metastatic la prostată.

În luna aprilie 2022 artistul italian a suferit complicații și a fost internat de urgență în stare critica într-un spital privat.

Datorită eforturilor medicilor starea lui este stabilă, aceștia interzicându-i orice formă de efort. În prezent artistul se află sub strictă supravegherea medicală”, se mai arată în comunicat.

Toto Cutugno a descoperit boala cu ajutorul lui Al Bano

Toto Cutugno a primit dignosticul nemilos în 2009. Atunci a descoperit că are cancer de prostată și convingerea sa este că Albano i-a salvat viaţa.

Căci acesta, atunci când a aflat ce simptome are Toto, l-a sfătuit pe artist să meargă de urgenţă la medic, unde a fost descoperită tumora.

„Albano mi-a salvat viaţa. Eram ca o piatră în urmă cu zece ani, în schimb mă trezeam noaptea, de trei sau patru ori, pentru a merge la baie. I-am vorbit despre asta lui Al Bano şi el mi-a recomandat un medic. Acel doctor şi-a dat seama, la prima vizită, că nu aveam prostată, ci o tumoră”, povestea Toto Cutugno în 2019.

„Am avut metastaze care aproape au ajuns la rinichi. Dacă nu făceam imediat operația, metastazele îmi ajungeau la rinichi și eram terminat. Profesorul Rigatti, medicul recomandat de Al Bano, mi-a salvat viața. Sunt, datorită lui Al Bano, un miracol”, a declarat el.

Potrivit presei din Italia, Toto Cutugno a rămas însă fără rinichiul drept și nu poate rezista mult timp în picioare.

„Mi-au scos rinichiul drept. Nu pot merge foarte mult. Și pot performa doar pe un taburet… timp de 3 ore în picioare nu pot sta. Al Bano este unul dintre cei mai adevărați și sinceri oameni pe care i-am cunoscut, el îți dă prietenia”, a spus el pentru Il Giornale.

Citește și: Tom Parker și-a ținut soția de mână până și-a dat ultima suflare. Mărturia cutremurătoare a văduvei tânărului artist mort la doar 33 de ani din cauza cancerului cerebral

xLa doar 60 de ani, Michael J Fox este de nercunoscut. Actorul suferă de Parkinson de peste 30 de ani