SUMAR:

UPDATE:  Meghan a fost condusă la altar de cele șase domnișoare de onoare și de cei patru cavaleri, iar apoi de prințul Charles. Când Harry a văzut-o s-a emoționat foarte tare și i-a spus: „Arăți minunat! Mi-a fost dor de tine”.

Markle poartă o rochie superbă, simplă, creată de Clare Waight Keller de la Givenchy. Tiara cu diamante pe care o poartă Meghan a fost împrumutată de la regină, potrivit palatului  Kensington.

27ba074e-69ed-49bd-829b-86b6329ac7b6SeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 27

 

Prințul Harry și Meghan Markle au devenit ducii de Sussex

Regina Marii Britanii le-a oferit  în ziua nunții fiecărui membru al Familie Regale câte un titlu. Astfel, Meghan și Harry se vor numii ducii de Sussex, însă Suverana i-a oferit și un cadou special miresei.

Alegerea de Duce și Ducesă de Sussex a fost speculată înainte de nuntă. Acest tilu a mai fost purtat de George al III-lea. Însă, Meghan este prima persoană din istoria Marii Britanii care deține titlul de Ducesă de Sussex.

De asemenea, Harry  a primit, alături de titlul de Duce de Sussex, alte două tiluri, pentru Scoția și Țara Galilor: Earl of Dumbarton și Baron Kikeel.

Palatul Kensington a anunțat că mezinul familiei regale îi va aduce un tribut mamei sale, în timpul ceremoniei din 19 mai, când își va uni destinul cu fosta actriță, meghan Markle. Harry a vrut să se asigure că Diana va juca un rol semnificativ la nunta lui, fapt pentru care  în memoria mamei sale, Harry i-a invitat la nuntă pe cei trei frați ai Dianei, Charles Spencer, Lady Jane Fellowes și Lady Sarah McCorquodale, care au venit la eveniment însoțiți de familiile lor.

Cine este Lady Jane Fellowes?

„Harry a ținut întotdeauna legătura cu familia Spencer, astfel că toți au primit invitații la nuntă. Harry se înțelege foarte bine cu mătușile și unchiul său, iar aceștia au cunoscut-o pe Meghan. Toți verișorii au tras lozul cel mare – o invitație la întreaga ceremonie, la ceremonia de primire și la petrecerea de seară”, a declarat un prieten al familiei pentru Vanity Fair.

Mai mult, una dintre mătușile lui Harry, Lady Jane, a ținut un discurs în timpul slujbei. „Pe lângă faptul că are sprijinul Reginei, al tatălui său, prințul de Wales, și al fratelui său, Prințul William, care va fi cavaler de onoare, prințul Harry dorește să-i implice și pe membrii familiei din partea mamei sale la nuntă. Toți cei trei frați ai Dianei, prințesa de Wales, vor participa la eveniment, iar Lady Jane Fellowes va ține un discurs. Prințul Harry și Meghan Markle se simt onorați că Lady Jane va vorbi în numele familiei și că va fi cea care va ajuta la sărbătorirea memoriei Dianei în ziua nunții”, au declarat purtătorii de cuvânt de la Palatul Kensington într-o declarație oficială.

Unde are loc nunta

Meghan și Harry au explicat cât de important e pentru ei ca Lady Di să fie inclusă în marele eveniment din viața lor. „Cred că ar fi în al nouălea cer de fericire, și ar sări în sus de bucurie, așa de bucuroasă ar fi pentru mine. Ar fi devenit o prietenă foarte bună cu Meghan”, a declarat roșcovanul după anunțul logodnei lui cu Markle, în noiembrie anul trecut.

Inelul de logodnă al fostei actrițe are și două diamante din colecția personală de bijuterii a regretatei prințese Diana.

„Diamantele mici de pe margini sunt din colecția de bijuterii a mamei mele să mă asigur că ea este alături de noi în această călătorie”, a mai spus Harry.

Prințul Harry și Meghan Markle se vor căsători la capela St. George’s de la castelul Windsor. Prințul William și  Kate s-au căsătorit în 2011, la Westminster Abbey, iar prințul Charles și Diana s-au căsătorit la catedrala St. Paul’s Cathedral, în 1981.

Prințul Harry și Meghan vor avea o nuntă mai mică decât primul William și Kate

Capela St. George’s  are o semnificație aparte pentru prințul Harry. Și asta pentru că în 1984, aceasta a fost biserica în care a fost botezat. În plus, ultima nunta regala care a avut loc aici a fost în urmă cu un deceniu. Verișorul lui Harry, Peter Phillips, s-a căsătorit aici cu frumoasa Autumn Kelly, în anul 2008, tot în luna mai. Peter este cel mai mare nepot al reginei Elisabeta a II-a. El este al 14-lea moștenitor al coroanei britanie, în oridinea succesiunii la tron, fiind fiul prințesei Anne, singura fiică a Suveranei și a prințului Philip, sora mai mică a prințului Charles.

Peter Phillips și Autumn Kelly, la nunta lor din mai 2008, la castelul Windsor

Capela St. George are o capacitate de  aproximativ 800 de persoane, ceea ce înseamnă că prinţul Harry şi Markle vor avea o nuntă mai intimă decât cea pe care au avut-o ducele şi ducesa de Cambridge, la Westminster Abbey.

 

Meghan Markle condusă la altar de prințul Charles

Palatul Kensington a anunțat oficial că prințul Charles este cel care o va conduce pe Meghan Markle în fața altarului, sâmbătă, la nunta fiului lui, prințul Harry. Decizia a fost luată la doar o zi după ce bruneta a confirmat într-un comunicat că tatăl ei va lipsi de la eveniment din cauza unor motive medicale. 

Inițial s-a crezut că mama fostei actrițe americane, Doria Ragland, va lua locul tatălui lui Meghan, Thomas Markle, însă se pare că în cele din urmă acest rol i-a fost atribuit prințului Charles.

„Domnișoara Meghan Markle l-a rugat pe Altețea Sa Regală Prințul de Wales să o conducă la altar în capela St George’s, în ziua nunții. Prințul de Wales este încântată că poate să-i ureze bun-venit în familia regală domnișoarei Markle, în acest mod”, se arată în comunicatul palatului Kensington.

Unde au stat prințul Harry și Meghan Markle, în ajunul nunții

Harry și Meghan au stat în ajunul nunții, în cursul nopții de vineri spre sâmbătă,  în hoteluri separate. Roșcovanul a fost însoțit de cavalerul de onoare, prințul William, la hotelul, Dorchester Collection’s Coworth Park, iar fosta actrița de mama ei la Cliveden House Hotel.

Vor fi căsătoriți de Arhiepiscopul de Canterbury

Harry și Meghan vor defila mai întâi pe străzile Londrei, iar apoi vor merge să facă schimb de jurăminte în fața Arhiepiscopului de Canterbury, Justin Welby, cel care a și botezat-o pe Meghan. Cununia de la Windors va dura o oră, începând cu ora 12.00.

Palatul a confirmat cei doi vor fi căsătoriţi de Justin Welby, arhiepiscop de Canterbury, însă ceremonia de la Capela St. George va fi condusă de David Conner, decan al Windsor.

Prinţul Harry şi Meghan Markle vor străbate oraşul Windsor,  într-o caleaşcă

După ceremonia de la Capela St. George, începând de la ora 13.00, prinţul Harry şi Meghan Markle vor străbate oraşul Windsor, Berkshire, într-o caleaşcă. Mirii vor străbate o rută din care vor face parte Castle Hill, High Street, Sheet Street, Kings Road, Albert Road, Long Walk şi care se va încheia la Castelul Windsor. „Prinţul Harry şi Meghan Markle speră ca această călătorie scurtă să reprezinte o oportunitate pentru mai multe persoane să se adune în Windsor şi să se bucure de atmosfera acestei zile speciale”, a transmis Palatul Kensington.

Cuplul se va întoarce de la Capela St. George la o recepţie pentru invitaţii lor, care va avea loc la St George’s Hall.

Seara, prinţul Charles va organiza o recepţie privată pentru cuplu, prieteni apropiaţi şi familie,  la Frogmore House, Castelul Windsor, unde vor participa 200 de invitația. Familia regală va suporta cheltuielile pentru nuntă, inclusiv pentru ceremonie, muzică, flori şi recepţie.

 

Meghan Markle va purta o rochie de mireasă de 100.000 de lire sterline

Meghan Markle se pare că va purta o rochie de mireasă în valoare de 100.000 de lire sterline, creată de Ralph & Russo, designerul care i-a făcut și rochia de la logodna,  potrivit tabloidului Daily Mail.

Rochia este cusută manual și decorată cu multe mărgele. Aceasta ar urma să fie prima dintre cele două rochii pe care le va purta Meghan Markle pe 19 mai, ea urmând exemplul lui Kate Middleton, care a ales să poarte la nuntă două rochii de mireasă.

Tort original, cu lămâie și flori de soc

Cu două luni înainte de momentul cel mare, nunta prințului Harry cu americanca Meghan Markle, mirii au dezvăluit în sfârșit ce fel de tort se va servi. Iar alegerea lor e una atipică, din moment ce la nunțile din familia regală britanică se servesc de obicei torturi cu fructe.

Palatul Kensington a confirmat că chef Claire Ptak, care deține o cofetărie mică în Londra, se va ocupa de tortul de nuntă. ”Pentru tortul de nuntă, Prințul Harry și domnișoara Meghan Markle au ales-o pe chef Claire Ptak, proprietara unei cofetării londoneze pe nume Violet Cakes.Harry și Meghan au rugat-o pe Claire să creeze un tort cu lămâi și flori de soc, care va reprezenta savoarea primăverii. Va fi acoperit de cremă de unt și decorat cu flori proaspete”, se arată în anunțul oficial.

De ce a fost aleasă tocmai Claire? Se pare că a contat mult că aceasta, originară din California, folosește doar ingrediente organice. În plus, în trecut, Meghan Markle i-a luat un interviu pentru un site pe care îl avea, Tig.

Fotograful e un prinț

Harry și Markle l-au ales pe Alexi Lubomirski să fie fotograful lor oficial la nuntă. El este și cel care le-a făcut pozele de la logodna lor. Alexi este  un fotograf celebru, cu sânge nobil, de origine poloneză, iar  în decursul carierei sale a pozat mai toate celebritățile de la Hollywood, de la Julia Roberts, Beyonce, Charlize Theron, Gwyneth Paltrow, Natalie Portman, Jennifer Lopez, Selma Hayek, Katy Perry, Sarah Jessica Parker, Jennifer Aniston, Nicole Kidman, Scarlett Johansson până la Angelina Jolie.

Alexi Lubomirski este un prinț polonez, protejatul și asistentul celebrului Mario Testino, fotograf adorat de Lady Di și de Casa Regală britanică în general. Alexi s-a născut în Anglia, dintr-o mamă cu origini britanice și peruviane și un tată cu origini poloneze și franceze. De la vârsta de 8 ani a trăit în Botswana.

Elton John va cânta la nuntă

Elton John va cânta la nunta prințului Harry. Artistul în vârstă de 71 de ani este un bun prieten al familiei regale britanice, el cântând și în urmă cu 21 de ani, la slujba de comemorare a prințesei Diana, cu care a fost prieten apropiat. Special pentru ea a compus atunci ceea ce avea să devină hitul ”Candle in the wind”. În plus, vedeta a fost prezentă și la nunta prințului William, în 2011.

La eveniment va mai cânta și Ed Sheeran, dar și violoncelistul Sheku Kanneh-Mason, cel care s-a făcut remarcat la ”Britanicii au talent”. Tânărul de doar 19 ani va cânta în capela unde are loc ceremonia, iar alături de el vor fi și alți instrumentiști: de la Filarmonică, de la Orchestra Națională BBC Țara Galilor și nu numai. Va mai cânta chiar și un grup de gospel, Karen Gibson and The Kingdom Choir.

Printre invitați se mai numără Rihanna, familia Beckham, membrii trupei Coldplay și Serena Williams.

Citește și: