După o carieră de peste 45 de ani, în care a jucat în filme, seriale și spectacole de teatru și a fost distinsă de trei ori cu Premiul pentru Interpretare al Uniunii Cineaștilor din România, Tora Vasilescu a adunat multe poveşti. La 72 de ani, actrița a rămas la fel de tonică, distinsă și elegantă cum a fost toată viața, dar spune că vârsta nu a scutit-o de probleme de sănătate. Se luptă cu tensiunea, de aceea duce o viață activă și sănătoasă la Buftea, unde curtea și grădina sunt, practic, terenul ei de sport.

În 2021, realizatoarea TVR Irina Păcurariu a vizitat-o acasă, la moșia de la Buftea, unde Tora Vasilescu locuiește de mai bine de 10 ani cu soțul ei, Alain Vrdoljak. Partenerul de viață al actriței este un francez de origine croată, pe care l-a cunoscut în 1991 și cu care s-a căsătorit în 1994. Cei doi au la Buftea 3.500 de metri pătrați de teren, pe care îl muncesc singuri, iar florile, fructele și legumele sunt bucuria trudei lor. Foto: Capturi TVR2

„Casa asta e făcută de o echipă de maramureșeni care fac biserici. Eu stau aici ca la mănăstire, să știi. Am o verișoară la mănăstire, aici e mănăstirea mea. Întoarcerea asta la natură mie îmi face foarte bine. Este singura modalitate de a mă salva de lumea asta a urii, a competiției, a luptei, a însingurării”, a declarat Tora Vasilescu la „Rețeaua de idoli”.

casa-tora-vasilescu-45SeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 10

Tora Vasilescu s-a pensionat la 50 de ani

„Am zile foarte bune și am zile mai obositoare. Suport greu căldurile, iar în vara asta am stat mai mult la televizor și la piscină. Am piscină și o folosesc zilnic, dau 10 ture. E singurul sport care simt că îmi face bine, pentru circulație. Și dacă ai și un deget de apă cu whisky, e foarte bine, face bine la circulație. Înot zilnic, am piscină în fața casei.

Eu cu soțul meu avem același cod de umor. Am un mare respect pentru medici, pentru halatul alb. Mă pierd în fața lor. Trebuie să ne gândim cu toții că în anii aceia grei în care învață, învață pentru fiecare dintre noi. Eu am rămas cu un tratament pentru tensiune, am niște vase de sânge care nu prea sunt bune. Bătrânețea e inevitabilă. Ce ne rămâne, umorul!

Să îți bați joc de tine puțin așa, e o adevărată terapie. Eu nu aș vrea să dau timpul înapoi, pentru că viitorul nu este trecut. Eu m-am pensionat la 50 de ani de la teatru. Nu îmi e dor de scenă! Am făcut mult film și seriale”, povestea Tora Vasilescu la emisiunea „Agenția VIP”, în anul 2018.

De ce nu are copii Tora Vasilescu

Tora Vasilescu a mai fost căsătorită cu regizorul Mircea Danieluc (79 de ani), cu care a rămas însărcinată în primul an de facultate. „Am rămas însărcinată când am intrat la Teatru. Ce era să fac? Să-l opresc? Să mă ierte Dumnezeu. Apoi m-am căsătorit, iar soţul meu de atunci (regizorul Mircea Daneliuc, n.r.) cu care am fost zece ani, pur şi simplu nu a vrut copil. A spus că nu vrea să-i fie îngrădită libertatea de-a lupta într-o societate cu cenzură. Iar o femeie nu poate hotărî de una singură”, a povestit Tora Vasilescu, în 2017, într-un interviu pentru revista “OK!”.

Citește și: Tora Vasilescu face un anunț trist și neașteptat: ”Am pus punct vieţii de actor”

Citește și: Victor Rebengiuc a împlinit 90 de ani: „Voi juca în continuare în spectacolele «Regele moare» şi «Tatăl» cât voi mai fi în stare să joc”

Citește și: Acasă la Maria Ploae. La 71 de ani, superba actriță are 3 copii, 6 nepoți și un soț care o adoră

Citește și: Cu ce se ocupă Florin Călinescu după ce a renunțat la televiziune. Fostul star de la PRO TV duce o viața tihnită la moșia de la Băbana