Puțini știu că actrița a trecut recent prin coronavirus. Cum se simte acum? ”Să spunem că am avut perioade mai bune, perioade uneori puțin mai dificile cu respirația. Nu știu dacă vin de la nas, gât, urechi. Pentru că dacă te duci la un medic, te ia pe bucățele, nu ia ceasul întreg, ia câte o piesă”, a declarat ea pentru Click!.

Norocul ei, în toată acestă perioadă de restricții, în care mulți români au simțit că nu mai pot respira între cei patru pereți a fost casa din Bufltea. Pentru că acolo locuiește Tora Vasilescu.

”Mulțumesc lui Dumnezeu că am avut această intuiție, pentru că mai nou nu mai cred decât în oamenii cu intuiție. Că așa, cei care ne spun că azi e bun ceva și mâine altceva, mulțumesc, nu”, a declarat actrița.

Tora Vasilescu nu mai e o tinerică, o știe și ea, dar asta e departe de a fi o tragedie. Iată ce spune actrița despre momentul vieții în care se află: ”Am avut intuiție să-mi pregătesc din plin bătrânețea, să spunem. Cuvântul acesta l-am acceptat cu drag, pentru că e în ordinea firească și nu toată lumea are chiar oportunitatea de a prinde anii aceștia.

Și sunt încă multe lucruri de experimentat, să spunem mai mult spre interior decât spre exterior. Însemnând voiaje și alte lucruri. Așa că să spunem că acest locșor pentru mine e Românica mea și îmi dă bucuria pământului, a naturii, a întoarcerii la natură, la comunicarea cu ea, cu Creatorul, cu ce vrem”.

Întrebată ce și-a dorit de ziua ei și ce a făcut în acea zi, Tora Vasilescu s-a lăudat cu plăcinta de spanac la care spune că e ”maestră”. ”Of, îmi doresc ca toată lumea, sănătate, să pot afla încă multe lucruri despre lume, de ce este, de ce am venit, de ce plecăm, încă mai avem de experimentat.

Cineva glumind, la un joc de societate, mi-a spus că sunt un spirit bătrân. Și nu cred că mă mai întorc vreodată…”.

Marele său regret

Chiar dacă acum locuiește în Buftea, Tora Vasilescu are nostalgia plaiurilor natale, dobrogene. Ultima oară a fost la Tulcea în urmă cu doi ani. Ar fi trebuit să se întoarcă în vara anului trecut. ”În vara trecută ne pregăteam să sărbătorim 50 de ani de la terminarea liceului, „jumătate de veac de singurătate”. Și nu s-a mai putut din cauza pandemiei, mi-ar fi plăcut să mă văd cu foștii colegi”, mărturisește ea.

”Sper să nu ne întâlnim acolo sus”, a adăugat ea cu tristețe, acesta fiind regretul său mare.

”Mă uit cu tristețe la televizor…”

Marea actriță a avut câteva vorbe de spus și la adresa femeilor tinere de azi, care apelează la bisturiu și tot felul de injecții, pentru a arăta mai bine. ”Să știți că am și eu nemulțumirile mele, că fiecare. Dar n-aș vrea să apelez la operațiile astea estetice. Să întru în aura feței, se modifică totul.

Mă uit cu tristețe la televizor, e o modă acum a tinerilor să-și implanteze grăsime în pomeți, care mai târziu cade spre gură, arată fetele umflate, aproape că trebuie să-și facă poză la buletin, că nu le mai recunoști. Și nimeni nu le spune.

Domne, eu eram studentă când profesoara mea, Eugenia Popovici, actriță excepțională, cu instinct artistic excepțional, spunea actrițele de la Teatrul Național care au făcut operații estetice, niciuna nu a mai fost luată în film.

Deci ecranul și mai ales televizorul, cât sunt de mari acum, amplifică toată fața asta umflată și neadevărată, parcă sunt mutanți. Dar nu are lumea curaj să le spună, poate ar fi un ajutor pentru că devin dependente de aceste operații estetice. Și din ce în ce mai rău arată. Doamne ferește, sunt atâtea bacterii cu care se pot infecta”, a mai spus cu tristețe cea care timp de 45 de ani ne-a încântat cu filmele și serialele în care a jucat.

Vezi și Tora Vasilescu face un anunț trist și neașteptat: ”Am pus punct vieţii de actor”

Citește și:

Liviu Vârciu, mesaj sfâșietor pentru fratele său plecat în urmă cu 12 ani…

Gina Pistol, prima imagine cu fetița ei și a lui Smiley! ”Mă topesc de dragul ei”