Aceasta atrage atenția că există câteva greșeli pe care le putem face în această perioadă, greșeli care se vor vedea pe șolduri, abdomen și nu numai.

Vedeta a oferit, într-o emisiune TV, câteva sfaturi necesare pentru evitarea greșelilor alimentare care pot duce cu ușurință la îngrășare. Carmen Brumă a postat și pe Facebook momentul ei din emisiune, astfel încât toți fanii să-și ia măsurile de precauție și să nu iasă din post mai ”pufoși”.

Tată de ce anume trebuie să ținem cont în postul Paștelui, atunci când vine vorba de mâncare:

  1. “Prima greșeală a multor persoane care constată că s-au îngrășat în post este excesul de carbohidrați simpli provenind din dulciuri, produse de patiserie de post, fructe confiate etc.
  2. Cantitatea mare de grăsimi. Uleiurile vegetale sunt folosite de multe ori în post în cantități mult prea mari. O lingură de ulei are aproximativ 100 cal., dacă îl pui cu sticla peste o salată sau alt preparat, faci 2 rotocoale cu sticla și ai lejer 3 linguri, adică 300 cal. doar din ulei. Ideal este să folosești spray-ul pentru ulei pentru a diminua cantitatea de ulei din mâncare.
  3. Folosirea în exces a produselor ultraprocesate de post, gen șnițele de post, hamburger de post, chiftele de post etc. Acestea conțin cantități mari de grăsimi și de multe ori și zahăr.
  4. Postul negru ținut până la apusul soarelui urmat de o masă mult prea bogată în calorii. Dacă nu mănânci toată ziua, iar seara compensezi cu o masă care numără peste 2.500 calorii, e foarte posibil să te îngrași.
  5. Ronțăiala continuă duce la îngrășare chiar dacă tu nu mănânci mult la mesele principale. Multe persoane nu au aceeași senzație de sațietate în post, de multe ori din cauza alegerilor alimentare nepotrivite, și simt nevoia să ronțăie tot timpul ceva. Acest obicei duce automat la un exces caloric mai ales dacă ronțăielile provin din produse de post „la punguță” gen covrigei, cornulețe, fructe confiate, nuci, semințe”, ne învață vedeta.

Vezi și Cum să slăbești după Sărbători: 5 reguli simple, de la Carmen Brumă

Citește și:

Prin ce clipe groaznice a trecut Minodora cu operația la colon: ”Mi-am văzut moartea cu ochii”

Mirela Vaida, atacată, în timpul emisiunii Acces Direct