Așa a procedat, recent, celebrul sportiv Tom Brady, soțul celui mai bine plătit model din lume, Gisele Bundchen. În timp ce era masat de terapeutul său, fiul său a intrat în încăpere, pentru a-i cere ceva tatălui său. După ce a primit acceptul său, Tom Brady l-a întrebat ce primește la schimb. Și a venit un pupic, pe buze, de la fiul său de 11 ani.

A fost un sărut firesc, familiar, semn că era obișnuit cu astfel de manifestări. Numai că Tom Brady a remarcat că acesta a fost doar un ”pupic”, nu îndeajuns față de ce dorea. A fost momentul când băiatul s-a întors oarecum spășit spre tatăl lui și l-a sărutat pe buze.

Însă, după cum se poate remarca din înregistrare, sărutul a durat câteva secunde, situația devenind oarecum ciudată, cel puțin pentru un privitor.

Ce e ciudat e că Tom Brady își cheamă fiul pentru a doua oară, pentru încă un sărut lung de cinci secunde, pe motiv că primul a fost doar pupic”.

”Ok, o să o zic. Sărutul dintre Tom Brady și fiul său m-a făcut să mă simt inconfortabil”, a scris un fan al sportivului pe o rețea de socializare.

Referindu-se tot la sărut, altcineva a remarcat: ”Ciudat, foarte ciudat”.

”Nu pot să mint. Sărutul fiului lui Tom Brady cu acesta e una dintre cele mai stranii lucruri pe care le-am văzut de multă vreme încoace”, exclamă altcineva.

Era de așteptat ca o astfel de scenă să readucă în dezbatere un subiect care divizează puternic societatea. Pe lângă cei care fac parte clar dintr-o tabără sau alta, există și cei care, în principiu, nu au nimic împotriva unei astfel de manifestări. Cu o excepție, însă, după cum remarcă un internaut: ”Să te porți cu afecțiune cu copiii tăi nu e ciudat. Nu e straniu nici să îi săruți.

Un gest foarte popular printre vedete și nu numai

Anul trecut, și David Beckham a postat online o fotografie în care își sărută fiica pe buze. Confruntat cu un val de critici, acesta a replicat că așa procedează cu toți copiii săi.

Kiss for Daddy ❤️

A post shared by David Beckham (@davidbeckham) on

La fel a procedat și actrița Hillary Duff, criticată și ea. Aceasta i-a invitat pe cei care nu sunt de acord cu comportamentul ei pur și simplu să nu o mai urmărească pe rețelele de socializare.

Ce spun psihologii

Dar ce spun psihologii despre un astfel de comportament? Cei mai mulți nu blamează un astfel de gest, pentru simplul fapt că normalitatea este un concept destul de vag cand vine vorba despre manifestarea afectiunii.

Cel mai rău pentru un copil este să nu existe niciunf fel de manifestări de afecțiune dintre părinte și copil, mai spun ei.

Dar până la ce vârstă este acceptabil un astfel de gest? Pentru a răspunde la această întrebare, un părinte trebuie să fie atent la comportamentul copilului. În momentul în care copilul se ferește și protestează, e semn clar că acest gest ar trebui să înceteze, indiferent de cât de rănit s-ar simți părintele.

Foto: Captură YouTube

Vezi și Adorabil! David Beckham a recreat cu fiica sa celebra scenă din Doamna și vagabondul|FOTO

Citește și: