Ana a devenit celebră pentru rolul de excepție în telenovela „Corazon Salvaje”(n.r.-„Inimă Sălbatică”) din 1993, unde a intereptat un rol negativ, Aimeé de Altamira, tânăra care încerca să distrugă frumoasa poveste de iubire dintre Edith Gonzalez și Eduardo Palomo , vrând să cucerească inima lui „Juan del Diablo”. Telenovela, difuzată de postul TVR, i-a cucerit pe români, care urmăreau fiecare episod cu sufletul la gură. După acest rol a obținut contracte pe bandă rulantă în filme de succes, precum „Alondra”, „Isabella, Mujer enamorada”, „Nada personal”, „Rosa de dos aromas” și multe altele, fiind una dintre cele mai apreciate actrițe.

COlcheroSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 7

A devenit o scriitoare de succes

Deși au trecut 24 de ani de atunci, Colchero este incredibil de frumoasă și la 49 de ani și continuă să atragă atenția presei prin acțiunile ei, devenind o scriitoare faimoasă în Mexic, economistă și o militantă activă a drepturilor omului.

În 2002, ea a mai apărut în doar două telenovele, iar apoi a renunțat definitiv  la actorie, dedicându-se în întregime scrisului, publicând cărți de succes, pe teme politice și sociale,  precum „Entre dos fuegos”,  „El otro lado del Tiempo”, “Los Hijos del Tiempo”, care fost nominalizat la premiul pentru “Cea mai bună cartea mexicană în 2012”, iar cea mai recentă carte publicată de ea este intitulată „Hacemos Muertos”.

Ana Colchero nu a avut noroc în dragoste

Toți banii și i-a investit în acțiuni prin care sprijină indienii din statul Chiapas și comunică cu fanii ei pe Twitter, unde este un critic politic activ, în timp ce conturile de pe Instagram și Facebook și le-a închis.


Cu toate acestea, ea nu prea a avut deloc noroc în dragoste. În 2000, s-a căsătorit cu antropologul Jose del Val, cu 18 ani mai în vârstă decât ea, însă mariajul lor a durat doar câțiva ani, ajungând la divorț, iar de atunci Colchero nu a mai fost văzută în prezența altui bărbat.

Citește și: