Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a murit joi, 8 septembrie, la vârsta de 96 de ani. Este cel mai longeviv monarh al Marii Britanii. Niciodată un suveran britanic nu a domnit atât de mult, 70 de ani, și este puțin probabil ca recordul să fie egalat. În cele 7 decenii de apariții publice, regretata suverană a fost fermecătoare și iconică datorită ținutelor ei, preferând culorile tari, de la albastru regal, până la galebn canar. Costumele ei sunt deja știute de toată lumea, iar rochiile de seară au devenit o atracție fascinantă, pentru că erau adevărate piese haute couture.

Ținutele Reginei. Cea mai controversată apariție din toate timpurile

Există însă una dintre ele care a rămas în mod negativ în istoria vestimentară a Reginei Angliei. În 1999, suverana a șocat pe toată lumea cu apariția pe care a avut-o la spectacolul caritabil anual Royal Variety Performance. Regina a purtat atunci o rochie de inspirație „Harlequin”, extrem de stridentă, și a fost prima și ultima oară când a abordat acel stil, scriu jurnaliștii de la Express.co.uk.

În 1999, suverana a șocat pe toată lumea cu apariția pe care a avut-o la spectacolul caritabil anual Royal Variety PerformanceSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 10

Bijutierul Curții Regale a descris apariția ca fiind „șocantă”

În partea de sus, ținuta avea o multitudine de pătrate din paiete viu colorate, de la roz, albastru, galben, portocaliu, violet și verde, iar în partea de jos o fustă amplă, aurie, lungă până în pământ. În plus, au fost prezente o mulțime de accesorii stridente: funde, brățări purtate peste mănuși, geantă aurie, pantofi aurii. Ca bijuterii, regina a purtat un colier cu diamante și cercei cu franjuri de diamant, dăruiți de regele Hassan al II-lea al Marocului, scriu jurnaliștii britanici. La o încheietură a purtat o brățară care se asorta cu colierul ei, iar la cealaltă a purtat un ceas de aur.

Însuși Bijutierul Curții Regale a descris rochia și bijuteriile ca fiind „șocante”. Croitoreasa reginei, Maureen Rose, a spus și ea despre ținută că este „o schimbare completă” și a încercat să găsească o justificare. „Încercăm să o punem puțin în evidență”, a spus ea, citată de Express.co.uk.