În Africa de Sud, Botswana, Angola şi Malawi, ducele de Sussex a abordat în zece zile mai multe teme importante pentru el, de la lupta cu feminicidul până la protecţia naturii, trecând prin eradicarea minelor antipersonal şi lupta cu SIDA.

El şi-a încheiat turneul la Johannesburg, vorbind despre problema locurilor de muncă a tinerilor sud-africani, dintre care peste jumătate (57%) sunt şomeri.

În pofida acestei situaţii, prinţul, al şaselea în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii, s-a arătat optimist.

„Am observat totuşi aici forţa, rezistenţa, o anumită speranţă şi empatie”, a declarat el, după ce a vizitat împreună cu soţia sa un centru de pregătire din orăşelul Tembisa, o suburbie a celui mai mare oraş sud-african.

Pe un ton mai personal, Harry a subliniat importanţa relaţiei sale cu Africa. „De când am păşit prima dată pe acest continent, pe vremea când eram încă foarte tânăr, pentru a încerca să depăşesc ceva ce nu pot descrie, Africa m-a întâmpinat într-un mod pe care nu îl voi uita niciodată”, a declarat el.

Pe urmele prințesei Diana

Săptămâna trecută, în timpul etapei în Angola a vizitei sale, prinţul a adus un omagiu luptei mamei sale, prinţesa Diana, împotriva minelor antipersonal, în timp ce păşea pe un drum pe care prinţesa de Wales a mers cu puţin timp înainte de moartea ei într-un accident de maşină la Paris, în 1997.

Soţia sa, actriţa americană Meghan Markle, le-a mulţumit şi ea gazdelor.

„Pe cât de diferite ar putea părea vieţile noastre, ne-aţi primit ca membri ai comunităţii voastre, ai comunităţii noastre comune”, a declarat ea. „Ne-aţi oferit atâta inspiraţie şi atâta speranţă”, a mai spus ea.

Cuplul regal şi-a încheiat miercuri turneul în Africa cu o întâlnire extrem de specială cu văduva eroului luptei împotriva apartheidului Nelson Mandela, Graça Machel. În aceeași zi, ducii de Sussex s-au întâlnit şi cu preşedintele sud-african, Cyril Ramaphosa.

Cum s-a prezentat Meghan Markle

De-a lungul turneului de 10 zile în Africa, unde ducii de Sussex au fost însoțiți de bebelușul lor, Archie, Meghan Markle a etalat mai multe ținute. Ducesa, fostă actriță, nu a îmbrăcat rochii opulente. A adoptat un look casual, relaxat, purtând rar obișnuiții ei pantofi cu toc cui.

in timpul intalnirii cu vaduva lui Nelson MandelaSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 9

A optat în special pentru rochiile largi, cu cordon sau nasturi, părul lăsându-l de fiecare dată liber pe spate. De departe accesoriul cel mai vizibil în acest turneu a fost zâmbetul.

Vezi și Prințul Harry și Meghan Markle au dat în judecată un ziar: ”Cea mai adâncă frică a mea este ca istoria să se repete. Mi-am pierdut mama…”

Citește și: