„Anunţăm cu mare tristeţe moartea Tinei Turner”, arată comunicatul, adăugând că celebra cântăreaţă americană, naturalizată elveţiană, lasă „în urma sa cea mai mare operă: muzica sa”.

Tina Turner, „regina rock’n roll”, a decedat „în linişte astăzi la vârsta de 83 de ani după o îndelungată maladie în casa ei din Kusnacht, în apropiere de Zurich, în Elveţia”, menţionează documentul, potrivit Agerpres. În ultimii ani, Turner s-a confruntat cu mai multe probleme de sănătate. Ea a fost diagnosticată cu cancer intestinal în 2016 și a suferit un transplant de rinichi în 2017.

„Odată cu ea, lumea pierde o legendă a muzicii şi un model”, potrivit comunicatului.

Tina Turner a fost recompensată cu 8 premii Grammy din 25 de nominalizări, iar în 1991 a fost inclusă în Rock and Roll Hall Of Fame. Piesa „River Deep – Mountain High” a fost inclusă în Grammy Hall of Fame, în 1999. Viaţa Tinei Turner a fost ecranizată în 1993, sub numele „What’s Love Got to Do With It”, rolul artistei fiind interpretat de Angela Bassett.

Tina Turner arată fabulos la 78 de ani! Cum și-a făcut apariția la lansarea filmului despre viața eiSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 13