Tatăl fostei actrițe americane este nemulțumit de decizia lui Meghan. Acesta a jurat să spună adevărul despre Meghan și să depună mărturie în acest proces, care se concentrează pe publicarea scrisorii pe care Meghan i-a trimis-o tatălui său în 2018, înainte de nunta cu prințul Harry.

El vrea să se apere și se teme că nu va mai apuca să facă acest lucru din cauza problemelor mari de sănătate pe care le are. Thomas își avertizează fiica că vrea ca procesul să aibă loc cât mai repede cu putință. „Sunt realist și pot să mor mâine. Cu cât acest caz are loc mai repede, cu atât mai bine”, a spus Thomas ăntr-o declaraţie dată curţii de la Londra în care se judecă cazul.

Tatăl lui Meghan urma să depună mărturie pentru trustul Associated Newspapers şi, deci, împotriva propriei sale fiice, acesta considerând că Meghan i-a creionat o imagine falsă în presă.

„El continuă să simtă că a fost prezentat ca fiind denaturat în plângerea făcut de fiica sa și că reclamantul (Meghan) nu ar trebui să facă această afirmație. El este nerăbdător să-și petreacă ziua în instanță, astfel încât să poată spune adevărul în public”, a declarat avocata Elizabeth Hartley.

Thomas, care locuiește în Mexic, susține că este bătrân și cu greu reusește să facă mai mult de 40 de pași fără să-și piardă suflul.

Thomas Markle îşi doreşte, însă, ca acest caz să se termine cât mai repede, deoarece ulterioara sa apariţie ca martor în acest caz îi provoacă anxietate.

Ducesa de Sussex a dat în judecată trustul de presă Associated Newspapers, după ce ziarul The Mail on Sunday a publicat scrisoarea pe care ea i-a trimis-o tatălui ei, încâlcând astfel caracterul privat al acestei scrisori.