Reprezentantul României la Eurovision 2023, Theodor Andrei, a redistribuit într-un InstaStory, pe pagina sa personală de Instagram, o postare în care este menționat și în care apar câteva comentarii jignitoare la adresa artiștilor reprezentanți ai celorlalte țări, cât și prezentatoarei ediției din acest an, Hannah Waddingham.

„Interesant Eurovisionul de anul acesta. Politic/ Strategic și Loreen – era de așteptat. Interesantă reacția publicului și susținerea pentru Finlanda. Lacrimogenele pentru Ucraina.

Se vedea pe fața actriței Hannah Waddingham că nu mai poate ea de Ucraina. Legat de România, Theodor Andrei a avut curaj. Mult curaj. Uitați-vă și la Polonia câta scandalul cu pițipoanca lor”, este textul redistribuit de Theodor Andrei pe contul său oficial de Instagram.

Imediat fanii concursului, care au văzut postarea, l-au taxat.

„Lacrimogenele pentru Ucraina? M-am enervat grav, pa! Cum să dai share la asta după ce efectiv ai fost primit cu brațele deschise, ai mai avut și interviuri, întâlniri cu unii din Ucraina și ai mai și zis că efectiv piesa ta e scrisă și cu gândul la situația tragică de acolo. Doamne, dă-mi putere să mă abțin“, a scris un comentator.

„Ipocrizie maximă! Cum rămâne cu make love, not war (mesajul transmis de Theodor Andrei la finalul show-ului din semifinală – n.r.)?“, a fost unul dintre comentariile fanilor Eurovision, conform Adevărul.ro.

Cântărețul și-a cerut imediat scuze. Prea târziu

Ulterior, artistul a revenit cu scuze și un nou InstaStory, în limba engleză, după ce și-a dat seama de ce gafă a făcut. Însă, scuzele lui nu au părut sincere pentru mulți, majoritatea fiind de părere că artistul a fost atenționat că nu se cuvine șă-și asume o astfel de poziție.

Iată cum a ales să se disculpe artistul de 19 ani:

„Am redistribuit un story care conținea mesaje nepoliticoase la adresa altor țări și concurenți și îmi pare foarte, foarte rău.

Nu citesc toate postările îninte de a le redistribui, sunt mii și eu încerc să le răspund tuturor, ca să nu dezamăgesc pe nimeni.

Mulțumesc pentru tot, mi-a plăcut să petrec timp cu fiecare dintre concurenți. Răspândiți ragostea. Mulțumesc și vă cer scuze”, a transmis cântărețul.

„Să fim serioși… Cine crede așa ceva? Probabil a văzut valul de critici sau cineva din familia lui i-a atras atenția… Faptul rămâne consumat”, a comentat un alt fan Eurovision.

Theodor Andrei a fost desemnat să reprezinte România la Eurovision 2023, cu melodia a „D.G.T. (Off and On)“, în urma Selecției Naționale din februarie, unde votul a aparținut exclusiv publicului.

În ciuda faptului că a participat în a doua semifinală a concursului, nu a obținut nici un punct. Însă, chiar dacă la alte ediții reprezentații României nu au trecut de semifinale, aceștia au reușit să obțină puncte, anul acesta fiind cea mai slabă participare a României la Eurovision, de până acum.

Cea mai urmărită finală din istoria Eurovision

Tot concursul de anul acesta a fost cea mai urmărită finală din istoria Eurovision, scrie BBC.

În Marea Britanie, a existat un vârf de cinci minute când 11 milioane de oameni au urmărit show-ul şi o rată medie de 9,9 milioane, ceea ce echivalează cu o cotă de audienţă TV de 63%.

Recordul anterior a fost deţinut de finala din 2011, când o medie de 9,5 milioane au urmărit spectacolul. Anul trecut, finala de la Torino a fost urmărită în medie de 8,9 milioane de telespectatori.

Concursul a fost câştigat de favorita caselor de pariuri, Loreen, din Suedia, care a făcut, de asemenea, istorie devenind prima femeie care a câştigat concursul de două ori. Ea a triumfat sâmbătă cu balada „Tattoo”, la mai mult de un deceniu după victoria ei din 2012 cu „Euphoria”.

Concursul de anul acesta ar fi trebuit să aibă loc în Ucraina, după victoria de anul trecut a Kalush Orchestrei şi a cântecului lor „Stefania”. Din cauza războiului, s-a decis ca Marea Britanie, vicecampiona de anul trecut, să găzduiască anul acesta concursul în numele Ucrainei, Liverpool fiind ales ca oraş gazdă.

Amintim că Republica Moldova, reprezentată de Pasha Parfeni, cu melodia „Soarele şi luna”, a terminat concursul pe locul 18.

Vezi și Dan Negru, despre prestația României la Eurovision: „Mi-e rușine!”. De ce laudă Moldova

Citește și:

Lavinia Pârva și Ștefan Bănică și-au sărbătorit băiatul. Imagini de la petrecerea lui Alexandru

Cum se menține în formă Marina Almășan, la 56 de ani: A renunțat complet la un aliment! De fapt, cum a intrat în TV: ”Nu sunt vreo frumusețe”