Artista vorbește deschis despre boala ei. Ea recunoaște că de-a lungul timpului tratamentul a ajutat-o foarte mult, dar mărturisește că se luptă în fiecare zi cu reacțile adverse ale bolii. Ea are dureri aproape zilnic din cauza acestei  afecțiuni. Thalia spune că această afecțiune cumplită i-a afectat foarte mult viața și mai ales dispoziția.

 

„Aproape nimeni nu știe că mă trezesc în fiecare zi cu o durere care mi se împrăștie în tot corpul. Durerea nu poate fi descrisă în cuvinte. Durerea pe care o simt în fiecare oră din zi poate fi comparată doar cu durerea pe care o simți cânt te calcă un autobuz”, mărturisește Thalia.

„Este o boală care îți afectează dispoziția, caracterul. În unele zile mă simt mai bine, în altele trec prin momente teribile. Uneori sunt norocoasă și mă simt ca nouă”, a mai  declarat artista într-un interviu recent.

 

Cântăreața, care este căsătorită cu Tommy Mottola și este mama a doi copii, susține căo ajută foarte mult faptul că are un stil de viață sănătos, dar și faptul că reușeste să se bucure de viață și să zâmbească în ciuda problemelor sau durerilor fizice.

Thalia susține că nu-și amintește cu exactitate când a fost mușcată de căpușă, cea care transmite bacteria ce provoacă boala Lyme, dar crede că s-a întâmplat în ultimul trimestru al rpimei ei sarcini.

„Am învățat să îmi pun mintea înaintea corpului, indiferent de cum mă simt. Sar în pat în fiecare dimineață, iar apoi îmi încep rutina. Disciplina este cea mai bună prietenă a mea , alături de exercițiile fizice și o dietă sănătoasă. Faptul că mă străduiesc să am o atitudine pozitivă și sunt recunoascătoare pentru faptul că trăiesc sunt cea mai bună rețetă pentru a supraviețui acestei afecțiuni”, a mai spus Thalia.

Ce este boala Lyme?

 

Lyme este o boală infecțioasă provocată de patru specii principale de bacterii ( Borrelia burgdorferi, Borrelia mayonii, Borrelia afzelii și Borrelia garinii) și se transmite prin mușcătura unei căpușe, fiind cunoscută sub denumirea de căpușă cerb.

Riscul infecției cu boala lyme crește în funcție de durata în care căpușă rămâne atașată piele, cu cu cât stă mai mult, cu atât riscul este mai mare. Infectia Lyme este puțin probabilă în cazul în care căpușa a stat prinsă în piele pentru mai puțin de 36 până la 48 de ore.

Lăsată netratată, boala Lyme se poate răspândi  și pe alte părți ale corpului de la câteva luni până la câțiva ani de la infectare, cauzând artrită și probleme ale sistemului nervos. De asemenea, căpușele pot transmite alte boli, cum ar fi babesioza și febra căpușei Colorado.

Netratarea bolii Lyme poate duce la complicații precum inflamarea articulaților, în mod special în zona genunchilor (artrita lyme), simptome neurologice(paralizia facială sau neuropatie), defecte cognitive, probleme cardiace.

 

Citește și: