În urmă cu trei ani, Mihai Stoica avea să trăiască un coșmar: unicul lui copil se lupta cu o maladie cumplită, descoperită destul de târziu: cancerul. Cu speranță, cu un plan de bătaie bine pus la punct și cu un tratament cu citostatice la Viena, care a dat roade, Teodora avea să câștige lupta.

Tânăra spune că este vindecată sută la sută și, după o pauză în social media, firească, Teodora a revenit puternică și optimistă și decisă să-i ajute și pe alții.

Teodora Stoica e schimbată total, din toate punctele de vedere. Are atitudinea unui om recunoscător, care a primit o a doua șansă la viață. Are grijă de sănătatea ei, de corpul ei și, mai ales, de sufletul ei. Teodora Stoica, fiica lui Meme Stoica, a venit la podcastul „Acasă la Măruță”, primul podcast la care participă, pentru a-și spune povestea. Una plină de emoție.

teodora-stoica-5SeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 7

Cum a descoperit că are cancer fiica lui Meme Stoica

“Mi-a fost frică să vorbesc despre asta, pentru că nu îmi place să dau putere unei boli. Făceam masaj, cu maseurul de la Steaua, Cocolino, și mi-a spus: ai un nodul la gât, știai?  Și am fost la puncție, mi-a luat lichid, am primit mailul și am sărbătorit, că era benign. Am zis, mamă, perfect, am rezolvat și problema asta. Dar el tot creștea. Mă operez, a trebuit să fie tiroidectomie totală (eliminarea unei părți sau a întregii glande tiroide), că era malign, că aveam metastaze la plămâni și la coloană, la os. Doctorul care a examinat proba a zis: , nu înțelegea, nu își explica.

Și când pui întrebarea, , e destul de rău. Asta a fost problema cea mai mare, jur, când îi vezi pe cei din jur și te simți vinovat că tu ai atras așa ceva, uită-te la oamenii ăștia ce le faci.

“Ai fost mereu credincioasă, te-ai apropiat de Dumnezeu după problema aceasta?”, a întrebat-o Cătălin Măruță.

“Nici tatăl meu nu era credincios. Și Gigi (n.r. Gigi Becali) ne-a spus: vezi că asta e un test, o să treceți peste, dar asta e toată ideea, să credeți în Dumnezeu. Și cumva așa a fost. Odată ce mă rugam și mergeam la biserică, au dispărut cumva problemele. Și acum mă bucur de ce am, de clipa prezentă”, povestește Teodora ]n podcastul amintit.

Mihai Stoica, prima reacție despre boala fiicei lui

Într-un mesaj emoționant postat în urmă cu ceva timp pe Facebook, Daniel Șendre, fost jurnalist și fost purtător de cuvânt al DDB, a apreciat modul discret în care Mihai Stoica s-a comportat în perioada în care Teodora a fost diagnosticată cu cancer, notează gsp.ro.

„Pe MM Stoica îl cunoaștem toți, în special cei de pe pagina mea. Rivali fiind, am făcut mișto de stelist din toate pozițiile, ne-am distrat pe seama lui, l-am ironizat, am postat fotografii deșucheate, cum e cea cu găleată pe cap, care îl transformase in idiotul perfect, ce să mai, am râs mult!

Astăzi însă e diferit. În urmă cu 3-4 ani, fiica lui a fost diagnosticată cu cancer. Singurul lui copil. Boala fusese descoperită târziu, deci se afla în stadiu avansat, după cum a dezvăluit ulterior presa. În termeni populari, asta înseamnă că nu mai erau prea multe de făcut, însă trebuia încercat, așa că familia Stoica s-a adunat de pe jos și a intrat în lupta în care au aruncat tot. 

Bani, relații, lacrimi, rugăciuni, drumuri la spitale și mănăstiri, timp petrecut pe lângă uși din spatele cărora așteptau o speranță pentru a rămâne cu toții în viață. În tot acest timp, MM discuta fotbal la televizor, mergea în deplasări cu echipa, se certa cu oameni care îi răspundeau la contre în mass media, rivalii îi strigau «Sclavul» lui Gigi Becali», iar peluzele continuau să scandeze refrenul celebru cu Teodora. Totul normal, așadar, pentru că MM n-a suflat o vorbă despre ce-l chinuia.

Cred că încercarea asta l-a apropiat și mai tare de Dumnezeu și e posibil să fi devenit vegan tot pentru a-și ajuta fata. «Nu mănânc nimic procesat, nu mănânc zahăr. Zahărul mi-l iau din fructe, proteină animală 20%, în rest 80% legume, fructe şi seminţe, dar cât mai crude, aproape nimic gătit», dezvăluia Teodora, anul trecut, într-un interviu pentru Orange Sport. Interviu în care fata lui MM a mai lăsat să scape ceva. «Toate mesele sunt cu tata mâncăm aproape tot timpul împreună.» 

Arogantul ăla e un tată de toată isprava! discreția și decența acestui bărbat sunt absolut remarcabile. Mă bucur pentru că familia a câștigat lupta cu cancerul. Mă bucur nespus pentru Teodora și pentru că pot să fac în continuare mișto de enervantul ăla. MM a primit șansa de la soartă să se mai poată numi om, tată și să le primească pe toate de la rivali și peluze, în picioare. Zâmbind chiar, deși chinul l-a albit fără vreme”, a scris Daniel Șendre pe Facebook.

teodora-si-mihai-stoica1SeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 6

La acea postare, Mihai Stoica i-a lăsat un comentariu în care i-a mulțumit pentru mesaj, fiind prima lui reacție legat de boala Teodorei. „Nu mi-aș fi dorit să se afle chiar așa în detaliu, dar prefer să-ți mulțumesc aici în loc să o fac în privat. Respect, omule, și multă sănătate tuturor, indiferent de culorile iubite. Doamne ajută!”, a scris Mihai Stoica.

Citește și: Adrian Daminescu: „Am cancer la plămâni!”. Artistul vorbește despre problemele grave cu care se confruntă

Citește și: O învingătoare, asta este, la 85 de ani! Cancerul lui Jane Fonda a intrat în remisie! Actrița a primit cea mai bună veste înainte de ziua ei de naștere

Citește și: Anca Sigartău s-a vindecat de cancer. Medicii îi mai dădeau doar un an: ”Eu știam că mor, că nu mai am de trăit”

Citește și: Andreea Ibacka, dezvăluiri dureroase: „Am fost suspectă de cancer la sân. Aș fi simțit uneori nevoia să urlu”