Mason Gamble și-a început cariera în actorie la vârsta de șase ani, când regizorul Harold Ramis l-a ales să apară în filmul din 1993,  „Groundhog Day”(n.r.-„Ziua cârtiței”).  După doar trei luni, Mason a obținut rolul principal  în comedia de succes, „Dennis the Menace” (n.r.- Dennis,  pericol public”). A fost ales să devină „copilul problemă” din peste 2.000 de candidați, având astfel ocazia să joace alăutri de marele actor Walter Matthau, celebru pentru rolul din „Morocănoșii”.

Citește și: Cel mai nou cuplu din showbiz. Cine este blonda superbă care i-a cucerit inima lui Smiley. Ce frumoși sunt

Mason a devenit un tânăr fermecător

Mason, la șase ani, în rolul lui DennisSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 7

Citește și:Îți mai aduci aminte de „Betty cea urâtă”? Transformarea incredibilă a actriței Ana María Orozco

 

Și-a pierdut doi dinți, în timpul filmărilor

Filmul spunea povestea unui copil care încearcă să se împrietenească cu un vecin morocănos, Mr. George Wilson, interpretat de Walter Matthau, dar care, în schimb, reușeste să îi facă numai probleme. Până la urmă, bătrânul ajunge să îl iubească pe simpaticul puști, care deși este năzdrăvan îi câștigă inima. Au trecut 24 de ani de când Mason a jucat în filmul care l-a făcut  celebru. Acesta s-a transformat total de atunci și nici nu îl mai recunoști, fiind bărbat în toată firea. A devenit un tânăr fermecător, de 31 de ani, și are la activ mai multe apariții în filme mari, însă nu s-a mai bucurat de același succes ca în copilărie.

Poate fi urmărit în „Just in Time”, „Bad Moon”, „Spy Hard” sau în „Gattaca”, unde a jucat alături de Uma Thurman and Ethan Hawke, Golf in the Kingdom (2010), Arlington Road(1999) sau în serialul „CSI: Miami”.

Mason a recunoscut că în timpul filmărilor de la „Dennis, pericol public” și-a pierdut doi dinți și a fost nevoit să poarte unii falși până la terminarea filmărilor.

Citește și: