După ce multă vreme nu s-a știut nimic de el, după ce cu mare greutate familia sa a aflat unde e, iar soția și doi dintre copii au reușit în sfârșit să-l vadă, Joe Jackson a postat în sfârșit un mesaj pe o rețea socială. Deși criptic, mesajul este sfâșietor, bătrânul dând de înțeles că nu va mai trăi mult.

”Am văzut mai multe apusuri decât voi vedea de acum înainte”, scrie el pe rețeaua de socializare.

”Soarele răsare atunci când vine vremea și, că îți place sau nu, apune atunci când îi vine vremea”, mai scrie el plin de înțeles și cumva împăcat cu ceea ce va urma.

Zilele trecute, unul dintre fiii săi, Jermaine, care a făcut parte din Jackson 5, declara că tatăl său e pe patul de moarte. ”Este foarte slăbit, nu mai are mult”, spunea el.

Suferă de diabet și, posibil, o formă de demență

Deși este bolnav de ceva vreme, Joe s-a îndepărtat de familie și a dat instrucțiuni ca aceasta să nu aibă acces la dosarul său medical și nici să nu îl viziteze. De altfel, familia nici nu știa unde trăiește acesta. După multe zile de negocieri și rugăminți, în cele din urmă soția sa, Katherine, și fiicele Rebbie și Joh’Vonnie, au reușit să-l vadă în Las Vegas.

Despre Joe se știe că suferă de diabet și, posibil, de o formă de demență. În plus, a mai suferit și un atac cerebral în 2015, care l-a lăsat o perioadă orb. În 2016 a fost spitalizat cu febră extrem de mare, dar a reușit să treacă peste acel moment. Din păcate, însă, starea sa se deteriorează văzând cu ochii acum.

Joe Jackson a fost managerul fiilor săi încă din anii 60. A început prin a-i manageria pe Tito și Jermaine, după care frații lor mai mici li s-au alăturat, inclusiv Michael, formând trupa Jackson 5. În scurt timp au devenit o senzație globală, hiturile lor devenind cunoscute în toată lumea.

Deși, ca manager și-a făcut treaba foarte bine, el fiind numit în 2002 ”cel mai bun manager al tuturor timpurilor” și fiind inclus în Roll Hall of Fame, Joe a devenit oaia neagră a familiei când copiii săi au crescut și au început să povestească că tatăl lor avea un comportament abuziv față de ei.

Foto: Hepta

Citește și: