„Am văzut mai multe apusuri de soare decât îmi rămân de văzut”, scrisese el duminică, într-un mesaj însoţit de o fotografie în care admira apusul.

”Soarele răsare atunci când vine vremea și, că îți place sau nu, apune atunci când îi vine vremea”, mai scria el plin de înțeles și cumva împăcat cu ceea ce avea să urmeze.

Cu puțin timp înainte, unul dintre fiii săi, Jermaine, anunțase că tatăl său nu mai are mult de trăit, că se află pe patul de moarte. ”Este foarte slăbit, nu mai are mult”, spunea el.

Înainte de a muri, Joe a fost cu greu de acord să fie vizitat la spital de soția sa și două fiice. Până în acel moment nici nu se știa unde se află, el îndepărtându-se de familie.

„Surse familiale au indicat pentru TMZ că Joe a murit la ora 3.30 dimineaţa, la Los Angeles”, a scris presa mondenă joi, menționând că Joe a fost spitalizat în iunie cu cancer în fază terminală.

Nu se știa că suferea de cancer

Despre Joe se știe că suferă de diabet și, posibil, de o formă de demență. În plus, a mai suferit și un atac cerebral în 2015, care l-a lăsat o perioadă orb. În 2016 a fost spitalizat cu febră extrem de mare, dar a reușit să treacă peste acel moment.

Joe Jackson a fost managerul fiilor săi încă din anii 60. A început prin a-i manageria pe Tito și Jermaine, după care frații lor mai mici li s-au alăturat, inclusiv Michael, formând trupa Jackson 5. În scurt timp au devenit o senzație globală, hiturile lor devenind cunoscute în toată lumea.

Deși, ca manager și-a făcut treaba foarte bine, el fiind numit în 2002 ”cel mai bun manager al tuturor timpurilor” și fiind inclus în Roll Hall of Fame, Joe a devenit oaia neagră a familiei când copiii săi au crescut și au început să povestească că tatăl lor avea un comportament abuziv față de ei.

Vezi și Clipe grele pentru familia lui Michael Jackson: ”Nu mai are mult de trăit”

Citește și: