Jonathan Berkery are 32 de ani s-a născut în urma legăturii pe care artistul a avut-o cu fotomodelul Katherine Berkery, care avea 24 de ani atunci, iar el 47 de ani și era însurat. Ce doi s-au întâlnit într-un club de noapte din New York în octombrie 1987, iar idila lor a durat trei zile. Katherine a fost doar una din cele 250 de femei care i-au trecut prin pat artistului, dar cu toate acestea Tom Jones nu a vrut să-și recunoască copilul.

Deşi tribunalul a decis în 1989 că Jonathan era copilul său, el a continuat să nege. Astfel, instanţa a dovedit în urma unui test ADN că Jonathan era fiul lui Tom Jones și i s-a cerut să plătească 1.700 de lire sterline în fiecare lună, pentru primii 18 ani din viaţa lui Jonathan. După ce a plătit banii, Tom nu s-a ferit să arate că nu este interesat să aibă de-a face cu el și nu s-a implicat în niciun fel în viața lui.

Cu toate acestea, în 2008, Tom a recunoscut că are un fiu, dar a spus că s-a simţit păcălit, deoarece nu era ceva ce plănuise.

”Nu e ceva ce am plănuit. Dacă aș fi plănuit, aș fi făcut ceva mai mult decât financiar. Dar nu am plănuit. Pur și simplu s-a întâmplat. Am cedat seducției”, declara Tom Jones.

Jon a fost nevoit să trăiască fără tată. O vreme a sperat că acesta va veni, îl va căuta, după care a realizat că acest lucru nu se va întâmpla. A devenit un adolescent rebel și a dat în patima drogurilor, făcea eforturi pentru a-și păstra jobul, iar în final a ajuns să locuiască mai multe pe străzi sau într-un adăpost pentru oamenii străzii din New Jersey, SUA.

„Nu vreau nimic de la tatăl meu, doar recunoașterea lui. Faptul că am crescut fără tată a fost greu. Tot ce mi-am dorit vreodată a fost dragostea lui. Oamenii sunt de părere că sunt versiunea mai tânără de la tatăl meu, arăt și cânt ca el. Îi cânt toate melodiile. Oamenii se opresc și se uită la mine imediat cum încep să cânt.”, a spus Jon.

„Nu am primit niciodată nici o felicitare de ziua mea, de Crăciun sau măcar un telefon de la el. Am crescut cu imaginea tatălui meu peste tot în lume, dar apelurile mele telefonice și mail-urile nu primeau niciodată un răspuns. Nu a vrut să știe nimic de mine”, a mai spus tânărul, care susține că e fericit dacă cineva îi aruncă o pătură.

Tânărul a spus pentru Daily Mail că până la vârsta de 10 ani nu a înţeles de ce tatăl său nu vine acasă. El a mărturisit că atunci când se va căsători vrea să fie acolo pentru copiii săi şi să nu rateze niciun eveniment din viaţa lor, pentru că ştie cum este să creşti fără tată. CU toate acestea, el speră că va apucă totuși să-și întâlnească tatăl până nu va fi prea târziu.

Tom Jones mai are un fiu, Mark Woodward, din căsnicia lui cu  Melinda Trenchard, cu care a fost căsătorit din 1957 până în 2016.

Citește și:

Va devenit iar tătic. A anunțat în direct la TV că soția lui e însăcinată în 5 luni

Andreea Raicu, primele declarații după ce s-a aflat că ar avea o relație cu Matei Stratan