Andreea Esca (51 de ani) publică des pe rețelele sociale poze cu părinții ei dragi, amândoi radioși, cu un tonus excelent și mereu cu zâmbetul pe buze. Dumitru Esca, tatăl vedetei, a fost inginer constructor, este pasionat de drumeții și de înot și are mereu o energie molipsitoare. Lucia Esca, mama Andreei Esca, a fost asistentă medicală, deși și-ar fi dorit să fie actriță. A fost superbă în tinerețe, iar anii nu i-au șters frumusețea nici azi.

„Când să caut o poză cu Domnul Esca, zis Don Giovanni, ca să îi urăm la mulți ani, mi-a apărut acest filmuleț montat de telefon! Și mai bine, că nu știam ce poză să aleg. Deși aș fi pus și una cu el june. Ideea e că azi împlinește 85 de primăveri și nouă ne este foarte drag! La mulți ani, Tata!”, a scris vedeta PRO TV.

Tatăl Andreei Esca, pe care familia îl alintă Giovanni, este dovada că și la vârsta a treia îți poți ține trupul în formă și mintea ageră. Bărbatul înoată și 20 de bazine o dată, face drumeții montane, exerciții fizice în aer liber și câte și mai câte.

Andreea Esca își adoră părintele și i-a dedicat multe postări pe Instagram și multe texte pe blogul AList. Unul memorabil este scris atunci când tatăl ei a împlinit 80 de ani și pe care îl puteți citi mai jos.

tata-andreea-escaSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 7

Cum e tatăl Andreei Esca: portret realizat chiar de fiica lui

„Tatăl meu este deştept, frumos, slab, cu părul creţ şi lucrează pe şantier. Este un inginer foarte apreciat. Este foarte sever şi când ajunge acasă la sfârşitul săptămânii eu trebuie să-l aştept cu carnetul de note şi mama cu ciorbă. Altfel, îmi petrec mare parte din vacanţa de vară cu el, la ţară, la mătuşa lui, Tuşa Viki.

Acolo îmi dă o libertate incredibilă la care niciodată nu aş putea să visez la Bucureşti. Tata era ca teza! Trebuia să mă pregătesc când venea, mi-era teamă ca nu cumva să greşesc ceva şi nu prea mai puteam să ies la petreceri. Nu aveam voie să ies la joacă dacă era tata acasă, până nu terminam şi «textele facultative» de la lecţii.   

Îmi plăceau tare vacanţele la ţară cu tata. Dacă îmi făceam numărul de probleme la matematică stabilit şi «lecturam» cât era norma pusă de el, lumea era a mea. Tata m-a învăţat să preţuiesc autenticitatea satelor româneşţi, să iubesc ţara asta cu toate hibele ei, să fiu corectă în relaţii şi să înţeleg valoarea lucrurilor.

tata-andreea-esca-2SeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 4

El m-a forţat să fiu foarte bună până când am crezut că aşa vreau eu să fiu. Tata m-a ţinut într-o lesă foarte scurtă şi cred că s-a prefăcut în situaţiile în care mai rupeam lanţul că nu vedea ce fac. M-a bătut la cap până când am dus la bun sfârşit lucruri pe care nu aveam chef să le fac şi pe care nu le-aş fi făcut niciodată fără cicăleala lui, şi n-ar fi fost bine…   

Tata m-a învăţat că la operă, la teatru mergi în rochie şi cu pantofi şi dacă e potop. Vii în cizme, te schimbi la garderoba şi intri cu respect faţă de actul de cultură şi faţă de tine. Tata mergea cu mine în Poiana Braşov la schi şi dârdâia o zi întreagă ţinându-mi rândul la schi-lift pentru că voia să schiez cât mai mult, nu să pierd vremea la coadă. Tata merge foarte mult pe jos şi înoată zeci de bazine, aproape zilnic“.

andreea-esca-tataSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 4

Tata a spus mereu că el nu este tatăl Andreei Esca, ci ea este fiica lui. Tata mă sună întotdeauna să-mi atragă atenţia dacă am greşit ceva, aproape niciodată ca să mă laude, pentru că, zice el, de felicitat, te felicită destui. Eu nu cred că din această cauză. Ci pentru că pur şi simplu aşa e el.

Este foarte atent la greşeli. Tata este Scorpion. Mă anunţă imediat când am prea multe kilograme sau dacă e cazul să mă mai tund. (…) Tata este Moşu’ acum, cum era şi bunicul meu Moşu’ pentru mine, că aşa-s toţi bunicii în Ardeal. Iar Moşu’ e înţeleptul casei pentru copiii mei. La mulţi ani, Moşule! Te iubesc!“, a fost omagiul pe care Andreea i l-a adus tatălui ei, în anul în care acesta a schimbat prefixul și a împlinit 80 de ani.

Citește și: Imagini și prețuri de la moșia Andreei Esca. Cât te costă să dormi „acasă” la vedeta PRO TV. Cele 8 case sunt un adevărat muzeu

Citește și: Poze de colecție cu mama Andreei Esca, în tinerețe. Doamna Lucia, în costum de baie, pe motor. Era absolut superbă