Actrița se află internată la terapie Intensivă de miercuri, în urma unor probleme cardiace mai vechi, care însă în ultimul timp s-au agravat. Medicii au anunțat că starea ei este stabilă.

„E internată de ieri, este în terapie intensivă, dar e conștientă, e cooperantă, nu e intubată sau ventilată”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Elias, Silvius Negoiță, pentru Mediafax.

„Aceasta internare a survenit pe fondul decompensării unei boli cardiace mai vechi. Niște probleme cardiace mai vechi acutizate”, a mai spus acesta, care a adăugat că actrița va mai rămâne internată, cel mai probabil, câteva zile.

Tamara Buciuceanu Botez a murit marți, 15 octombrie 2019, la Spitalul Elias.

O carieră longevivă, cu peste 1.500 de roluri

Tamara Buciuceanu-Botez a interpretat roluri în teatru dramatic, teatru de revistă, operetă, televiziune și film. Născută în 1929, în Tighina, Republica Moldova, supranumită „Doamna comediei româneşti”, Tamara Buciuceanu a realizat peste 1.500 de roluri memorabile, printre care se numără cel al Anetei Duduleanu din „Cuibul de viespi”, în regia lui Horea Popescu, Chirița din „Chirița în provincie”, în regia lui Alexandru Dabija, Isoscel din „Liceenii”, în regia lui Nicolae Corjos.

În anul 2011, în semn de prețuire a impresionantei activități artistice, Tamara Buciuceanu-Botez a primit o stea pe Aleea Celebrităților.

Vezi și Tamara Buciuceanu-Botez împlinește 90 de ani. Arată spectaculos la vârsta ei. Ce face de când s-a retras de pe scenă

Citește și: