Crăciunul este pentru mai toată lumea o perioadă foarte costisitoare, pentur că suntem neoiți să scoatem din portofele mai mulți bani pentru a luat câte un cadou pentru persoanele dragi, și nici regina nu face excepție. Suverana, în vârstă de 93 de ani,  investeşte o sumă uriaşă în cadourile pe care le achiziţionează pentru familie şi angajaţi cu ocazia Crăciunului, având de pregătit nu mai puțin de 620 de daruri.   Elisabeta a II-a cheltuie puţin peste 40 de mii de dolari pe 620 de cadouri pentru familie şi pentru cei peste 600 de angajaţi ai Palatului Buckingham, potrivit Daily Mail.

„Ei se aliniază să primească un cadou împachetat de la regină și ea le spune câteva cuvinte fiecăruia, de obicei ceva precum „Mulțumesc foarte mult pentru ajutorul pe care mi l-ai acordat de-a lungul anului”, urmate  de tradiționalul  „Crăciun fericit”.

Membrii familiei regale își fac cadouri neobișnuite

„Cadourile sunt de obicei un token de cărți sau un obiect de porțelan de la magazinul de cadouri al palatului și le oferă și câte o budincă ambalată frumos într-o cutie”, a declarat o sursă pentru The Sun. Această tradiţie a pornit de la tatăl său, regele George al VI-lea, şi de la bunicul său, George al V-lea.
Cadourile pe care le oferă regina pentru membrii familiei regale nu sunt tocmai obişnuite şi fac parte din tradiţia regală, fiind însoțite de anumite glume. Spre exemplu, prinţul Philip a primit în trecut o râşniţă de piper electrică, iar prinţul Charles a primit un capac de toaletă din piele albă, în timp ce prinţul Harry s-a ales cu un kit de jucărie denumit „Creşte-ţi singur o prietenă“.

Meghan Markle i-a dăruit suveranei un hamster de jucărie care cântă, dar cel mai ciudat cadou i-a fost dăruit reginei de prinţul Harry: o cască de bani pe care scria „Nu-i aşa că viaţa e o c**vă?“.   În plus, regina Elisabeta trimite şi 750 de felicitări de Crăciun peste tot în lume – către rude, prieteni, membri ai familiei regale şi delegaţi britanici –, care de obicei prezintă o fotografie de familie.

Vezi care sunt cele mai mici animale din lume!

Sursele au mai explicat pentru Fabulous Digital că începe să ofere cadourile  înainte cu două săptămâni de Crăciun.

Citește și: