Din mariajul cu Irina Cornișteanu, actorul are doi copii: o fată și un băiat. Fata va împlini 18 ani, iar băiatul are 22 de ani. Te și miri unde a zburat timpul.

Chiar dacă are doi copii adulți, actorul susține că rolul de tată nu se încheie niciodată. Ba din contră, pare să devină din ce în ce mai important pe măsură ce trec anii.

De la ”fratele mai mare” care era, pentru că așa îl percepeau copiii săi, acum realizează că trebuie să facă o trecere importantă, devenind un sprijin matur și responsabil pentru copiii săi.

„Rolul de tată e un rol care nu se termină niciodată. A fost una dintre cele mai fericite zile ale vieții mele când s-a născut și băiatul meu și fiica mea. Acum ei sunt mari. Anul acesta, fiica mea împlinește 18 ani, băiatul 22 de ani. Practic, s-ar putea zice că rolul de tată s-a încheiat, dar, dimpotrivă, pare că devine din ce în ce mai important. (…)

Vorbim ca adulții, e greu să facem trecerea asta, pentru că am fost un fel de fratele mai mare și a fost greșit”, a mărturisit Silviu Biriș pentru Antena Stars.

Actorul a mărturisit că acum copiii lui îl caută din ce în ce mai des pentru a discuta despre aspecte mai mature ale vieții și pentru a-i cere sfaturi. Silviu Biriș susține că îi ajută în mod dedicat, dar îi lasă să-și găsească ei înșiși soluțiile.

„Acum au început să întâlnească și să se confrunte cu situații de viață destul de delicate și vorbim ca adulții. (…) Da, îmi cer ajutorul, în primul rând, și îi ajut, dar de cele mai multe ori îi las pe ei să găsească ei înșiși soluția”, a adăugat actorul.

Silviu Biriș nu mai păstrează legătura cu fosta soție

Irina Cornișteanu și Silviu Biriș nu mai păstrează legătura după divorț. Cei doi au format unul dintre cele mai frumoase și longevive cupluri din lumea artistică românească, însă au pus punct mariajului lor cu mulți ani în urmă.

După divorț, actorul Silviu Biriș a fost la un pas să se călugărească și să renunțe la actorie, însă a fost oprit de un coleg de breaslă.

Motivul pentru care actorul Silviu Biriș vrea să îmbrace hainele preoțești: „Am simțit că sunt la pământ…”

Despre divorțul de acum 7 ani: ”Într-un dans, ambii parteneri pot să mai greșească pașii”

Despărțirea de mama celor doi copii ai săi a lăsat răni adânci, mărturisea actorul la un moment dat: ”Cu dragostea stau, ca noi toți, după divorț. Doar cu bune, nu cu bune și cu rele. Binele acesta îl găsești doar atunci când tu poți să dăruiești și celorlalți, pentru că în momentul în care tu aștepți o să vină și cu rele, de aceea spun doar cu bune.

Sper că mi-am învățat lecția, acum, știi cum e, într-un dans ambii parteneri pot să mai greșească pașii.

Un divorț, dacă tot vorbim în exclusivitate, nu e un lucru prea plăcut pentru nimeni, mai cu seamă pentru copii. Sfătuiesc cuplurile foarte tinere să reflecteze foarte mult înainte și să nu se grăbească să se separe, la notar, la prima pală de vânt. Să mai întrebe și un prieten înțelept, înainte”.

„Daca regret ceva, este că au fost zile în care nu am iubit din toată inima și am mai condiționat aceste lucruri. Mă consider un om care are în continuare nevoie să învețe de la cei mai întelepți ca să devină și el un bun sfătuitor.

Mi-ar fi plăcut să înțeleg mai devreme statornicia. Un covor roșu nu înseamnă totul – atunci când cade cortina ramâi tot singur cu fricile tale, cu întrebările tale.

Regret că în anumite momente, nu am acordat mai multă atenție celei de acasă.”,declaraSilviu Birișla un moment dat.

În prezent, actorul Silviu Biriș are o nouă relație, la șapte ani de la divorț. Declară că este foarte îndrăgostit și că relația e una serioasă, dar nu vrea să dea amănunte despre noua femeie din viața lui.

actorul-face-50-de-aniSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 10

Ce l-ar întreba Silviu Biriș pe Dumnezeu, dacă l-ar întâlni. Cel mai mare regret

Absolvent al Facultății de Teologie, actorul a vorbit și despre rolul divinității în viața lui. A spus ce anume l-ar întreba pe Dumnezeu, dacă l-ar întâlni.

”Dacă m-aș întâlni cu Dumnezeu, cu siguranță m-aș cutremura. L-aș ruga să mă ierte și i-aș spune cât de mult îl iubesc și că îi sunt recunoscător pentru tot ce am primit. Iar pe o scară de la 1 la 10, încerc să nu mai am regrete, să înțeleg că timpul le rezolvă pe toate sau le repară pe toate, că trecutul nu mai poți să îl repari. Dar poți să trăiești prezentul, ca să îți faci un viitor frumos.

Știu că sună dur să te gândești la moarte, că de acolo începe veșnicia. Și aici, e o perioadă de timp, în care ne ascuțim armele pentru ce va urma și să ne croim un loc bun. Dacă am un regret e că nu am făcut mai multe fapte bune”, a mai spus actorul.

Vezi și La 48 de ani, actorul nostru face un anunț: ”A trimis Dumnezeu pe cineva în viața mea”

Citește și:

Alice Peneacă a născut. Cum a dat vestea și ce poză a publicat cu bebelușul

Denis Ștefan și Cristina au împlinit 10 ani de căsnicie: ”Ai zice că e o nebunie să te căsătorești la 22 de ani”. De fapt cum s-au cunoscut cei doi