Stephan Pelger a murit pe 8 iunie 2023, lăsând în stare de loc familia, prietenii, dar mai ales pe draga lui mamă, bătrână și bolnavă. Designerul s-a sinucis la 43 de ani, după o viață trăită intens, uneori pe muchie de cuțit, dar pe care și-a dedicat-o în totalitate pasiunii lui, moda. A avut puterea să vorbească despre depresie, insomnie și despre adicția de medicamente, într-un ultim interviu tulburător. Pe 8 octombrie ar fi fost ziua lui, ar fi împlinit 44 de ani, iar Tania Budi a lăsat câteva rânduri, pe Facebook, în memoria designerului.

„Azi am fi sărbătorit împreuna ziua ta. Vreau să îți zic că vorbim des de tine, ne e dor și știm că ești bine. Te iubim mult. Toti prietenii tăi, cei cărora le-ai lasat inima mai săracă”, a scris Tania Budi, în dreptul unei imagini cu ei doi, din vremea în care erau fericiți.

stephan-pelger-ceremonieSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 13

Stephan Pelger a fost incinerat pe 15 iunie. Mama designerului: „O să dureze până o să realizez”

Oana Roman, Ileana Badiu, Laura Cosoi, Rita Mureșan, Tania Budi, Ovidiu Buta, Joaquin Bonilla, Andreea Raicu, Adina Buzatu se numără printre vedetele care au avut o relație de prietenie cu regretatul Stephan Pelger. Pe 15 iunie, în ziua incinerării, acestea au mers la Capela Luterană, să-i fie alături mamei lui Stephan Pelger. Femeia de 80 de ani a fost împietrită de durere, dar a avut parte de toată grija și susținerea celor prezenți. „Încă mă simt bine, dar o să dureze până o să realizez”, spunea, atunci, biata femeie.

Designerul Stephan Pelger s-a născut la Brașov în 8 octombrie 1979 și a fost înfiat la vârsta de un an de către o familie de naționalitate germană. Tatăl său era preot la Biserica Neagră din Brașov, iar mama, muziciană.

Cu părinţii săi avea o legătură foarte strânsă, deși erau plecaţi în Germania din 1998. Tatăl său a decedat în 2019. “Sunt înfiat de la vârsta de un an şi cred că este o şansă pe care o ai o dată într-o viaţă, pentru că am nimerit la o familie care nu doar că m-a adoptat, ci chiar îmi este familia adevărată, familia mea, părinţii mei.

N-am avut curiozitatea nici măcar o zi să aflu care îmi sunt rădăcinile adevărate. Mama m-a încurajat tot timpul să-mi urmez abilităţile creative, deoarece, fiind artist, era un pic mai libertină decât tata. Tată era sever, dar a înţeles că nu pot să devin preot sau doctor sau avocat, era clar că un singur drum era calea mea”, povestea Stephan în emisiunea Adinei Halas, “Trăieşte Smart”, de la Smart FM.

Citește și: Viața nefardată a lui Stephan Pelger: părinții adoptivi, studiile, prima și singura iubire, tragedia care l-a distrus: „Ajunsesem să iau 40 de comprimate pe noapte”

Citește și: Vedetele, în stare de șoc după moartea lui Stephan Pelger. Curg mesajele dureroase. Ce au scris Oana Roman și Ileana Badiu

Citește și: Stephan Pelger, ultimul interviu: „Insomnia și-a pus amprenta pe toate aspectele vieții mele”. Designerul a fost găsit mort