Melodia „Eu vreau să-ți spun că te ador”, compusă de Dan Iagnov în 1995, pe versuri de Eugen Rotaru, este un etalon în cariera Sandei Ladoși, iar artista este recunoscătoare pentru că a avut șansa să facă acest duet cu marele Ștefan Iordache. Nu a uitat că în ziua de 3 februarie actorul ar fi împlinit 82 de ani și a lăsat o amintire, pe pagina ei de Facebook.

stefan-iordache-sanda-ladosi-1SeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 7

Sanda Ladoși: „Regretul său și al meu a fost că, înainte de a ne părăsi, își dorea un duet pe care să îl facem împreună”

„Aveam să îl întâlnesc în 1993 pe cel care a fost și este o mare stea a cinematografiei și teatrului românesc. Ștefan Iordache. Meritul total este al celui care a gândit acest cuplu muzical, Dan Iagnov, compozitorul duetelor noastre și a unora din cele mai importante și frumoase cântece ale mele. Sunt binecuvântată!

Ștefan Iordache a fost o experiență în care scena a atins alte cote, cele ale sublimului. Am învățat multe de la dânsul și am realizat, fiind în preajma lui, că nu notorietatea te face măreț, ci spiritul. Avea un spirit aparte și o liniște, o așezare extraordinară care m-a făcut să îmi regândesc abordarea în ceea ce privește statutul de artist.

Valoarea nu stă în faimă, valoarea stă în suflet, dar cât trebuie să treacă să îți dai seama! Așa s-au născut unele din cele mai frumoase duete, care au ecou și astăzi. Regretul său și al meu a fost că înainte de a ne părăsi își dorea un duet pe care să îl facem împreună.

Nu a mai fost timp… și apoi a plecat și Dan… Am avut o misiune frumoasă împreună și ceea ce rămâne în urmă este muzica. Sper că și-a găsit locul printre stele, deoarece aici pe pământ îl are în sufletele noastre. Somn lin, maestre! Astăzi ar fi fost ziua lui…”, a scris Sanda Ladoși pe Facebook în data de 3 februarie, când Ștefan Iordache ar fi împlinit 82 de ani.

Ștefan Iordache, aproape 5 decenii dedicate teatrului

Ștefan Iordache s-a născut pe 3 februarie 1941, la Calafat, și a jucat în teatrul românesc aproape 5 decenii. În anul 1959 a dat la Teatru și a fost admis ultimul, la IATC. A absolvit însă secția de Actorie a institutului printre primii și a avut o carieră artistică încununată de succes, până la sfârșitul vieții. Ultimul său rol a fost Prințul Potemkin, în piesa Ecaterina cea Mare, de George Bernard Shaw, pusă în scenă, în 2008, la Teatrul Național București.

Pe marile ecrane s-a remarcat în „Cel mai iubit dintre pământeni”, „Oglinda”, „Glissando”, „Ciuleandra”, „De ce trag clopotele, Mitica?”, „Pruncul, petrolul si ardelenii”, „Înghițitorii de săbii”, „Bietul Ioanide”.

Stefan Iordache a mai jucat, de asemenea, pe scenele mai multor teatre, precum Nottara, Teatrul Mic și Teatrul Național din Craiova.

Pasionat de muzica, actorul și-a lansat propriul album, „Magazinul Meu de vise”, în 2007. De asemenea, a colaborat cu Gheorghe Dinică și Nelu Ploieșteanu la albumul „Cântece de petrecere”. Ștefan Iordache a mai realizat duete cu Sanda Ladosi, Monica Anghel și Elena Cârstea.

Ștefan Iordache a murit pe 4 septembrie 2008, la vârsta de 67 de ani, la o clinică din Viena. Actorul a decedat în urma unui stop cardio-respirator, survenit pe fondul leucemiei de care suferea.

Citește și: Gheorghe Dinică ar fi împlinit 89 de ani. 7 replici cu care a rămas nemuritor și care sunt folosite și azi

Citește și: Marina Scupra ar fi împlinit 55 de ani. Destinul trist al solistei, pe care cancerul a răpus-o în trei luni

Citește și: Stela Popescu ar fi împlinit 87 de ani. S-a născut la o zi distanță de iubirea vieții ei, Puiu Maximilian. Povestea lor de dragoste ar putea inspira un film

Citește și: Emil Hossu ar fi împlinit 81 de ani. Suferința se citește și azi pe chipul văduvei sale, actrița Catrinel Dumitrescu. A murit pe scenă, sub ochii ei