„Pot să-ți dau o veste bună, se va face o serie nouă din «Liceenii». Cu băiatul lui Mihai (Ștefan Bănică Jr.) și cu nepotul regizorului Nicolae Corjos, care este muzician și foarte frumos. Va fi o referire și la Socrate (Ion Caramitru). Scenariul este făcut, dar încă nu știu cine va fi regizorul”, declara Irina Margareta Nistor, zilele trecute, invitată la Radio România Regional.

Ștefan Bănică, reacție categorică legat de continuarea filmului „Liceenii”

Cine nu și-ar fi dorit să îl vadă pe chipeșul băiat al lui Ștefan Bănică în rolul iconic jucat de tatăl lui, în tinerețe? Din păcate, această posibilitate nu există, căci Ștefan Bănică a venit cu lămuriri. Într-un text publicat pe rețelele sociale marți seara (25 octombrie), artistul o ironizează blând pe Irina Margareta Nistor și dezminte informația lansată de aceasta.

„M-am amuzat văzând declarațiile doamnei Irina Margareta Nistor, un critic respectat de film de altfel, care dau ca sigură continuarea seriei „Liceenilor” și, mai mult, în distribuție cu doi dintre copiii mei, Radu Ștefan și Violeta. Iar acum toată lumea mă sună sa mă întrebe dacă e adevărat. Era bine dacă mă suna si dânsa. O sa răspund concret. Se vehiculează de ani de zile ideea de a se relua seria „Liceenilor”, dar, până în prezent, nu există nimic concret, iar în ceea ce-i privește pe copiii mei, doar Radu Ștefan e actor, Violeta având la această vârstă alte preocupări. Când și dacă se va întâmpla să se realizeze un asemenea proiect și, mai ales, cu copiii mei, credeți-mă că voi fi primul care o să vă anunțe”, a scris Ștefan Bănică.

Filmul „Liceenii”, o distribuție de excepție

Realizat în 1986 și regizat de Nicolae Corjos, filmul „Liceenii” avea în distribuție o mulțime de tineri talentați, copiii unor monștri sacri ai marelui ecran. Este vorba despre Ştefan Bănică junior, fiul lui Ştefan Bănică, Mihai Constantin, fiul actorului George Constantin şi al sopranei Ioana Buciuceanu, sora Tamarei Buciuceanu-Botez, Cesonia Postelnicu, fiica actorului Sorin Postelnicu şi a actriţei Rodica Mureşan, Tudor Petruţ, nepotul actorului Emanoil Petruţ, şi Oana Sârbu, fiica  lui Romulus Sârbu, actor la Teatrul de revistă „Constantin Tănase”. După „Liceenii”, peliculă care a avut un succes uriaș, au urmat „Extemporal la dirigenţie”(1987), „Liceenii Rock’n’Roll” (1991) şi „Liceenii în alertă”(1993).

Citește și: Ștefan Bănică, pe scenă de ziua lui, iar copiii, în public. Alexandru, Ana Violeta și Radu Ștefan au făcut show la concertul tatălui lor

Citește și: Ștefan Bănică a împlinit 55 de ani și a găsit elixirul tinereții. Artistul a trăit până acum o viață de film: 3 căsnicii, 3 copii și o carieră colosală