Glenn Gordon Caron, prieten cu Bruce Willis și creatorul serialului „Moonlighting”, în care actorul a jucat alături de Cybill Shepherd, între anii 1985-1989, a făcut dezvăluiri apăsătoare despre starea de sănătate a actorului.

Serialul „Moonlighting”, cunoscut și ca „Maddie & David”, a revenit în atenția fanilor, după ce o platformă de streaming l-a făcut disponibil pentru doritori. Creatorul seriei a declarat că a discutat cu Bruce Willis, cu ceva timp în urmă, despre această revenire și spune că actorul de 68 de ani era tare încântat. Glenn a dezvăluit, însă, că încearcă să-și vadă bunul prieten lunar și că starea acestuia s-a degradat destul de mult.

bruce-willis-a-implinit-68-de-ani-1SeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 10

„Procesul pentru a introduce Moonlighting pe platforma de streaming a durat destul de mult, iar boala lui Bruce este una progresivă. Am putut să vorbesc cu el înainte ca boala să-l facă atât de incomunicabil cum este acum. Încerc să vorbesc cu el și cu soția lui, Emma, și am o relație frumoasă cu cei trei copii mai mari ai lui. Am încercat din răsputeri să rămân în viața lui.

Este o persoană extraordinară. Lucrul care îi face boala atât de urâtă este că, dacă ai petrecut vreodată timp cu Bruce Willis, nu exista nimeni care să aibă mai mult bucurie de a trăi decât el. Iubea viața și adora să se trezească în fiecare dimineață și să încerce să trăiască viața la maximum.

E un tip cu adevărat uimitor. Cred că în primele trei minute când mă vede mă recunoaște. Acum nu mai verbalizează. Înainte, era pasionat de lectură. Acum nu mai citește. Toate aceste abilități lingvistice au dispărut și totuși el este încă Bruce. Din păcate, bucuria de a trăi a dispărut din omul Bruce Willis”, a declarat Glenn Gordon Caron, potrivit Film Now, care citează The New York Post.

Emma Heming Willis, despre cum se simte în prezent Bruce Willis. Este sau nu conștient de boala sa?

Este „dificil de ştiut” dacă starul hollywoodian Bruce Willis este conştient că suferă de demenţă frontotemporală (FTD), a declarat recent soţia sa, Emma Heming Willis, în cadrul emisiunii Today de pe NBC.

„Ceea ce am învăţat este că demenţa este grea. Este greu pentru persoana diagnosticată. Este greu şi pentru familie. Iar acest lucru nu este diferit pentru Bruce sau pentru mine sau pentru fetele noastre”, a spus ea. „Şi când spun că este o boală de familie, chiar este”, a mai spus soția actorului. Heming Willis a fost întrebată dacă soţul ei este conştient de starea lui, la care ea a răspuns: „Greu de ştiut”.

Bruce Willis, diagnosticat cu demență frontotemporală

În martie 2022, familia lui Bruce Willis a anunțat că actorul a fost diagnosticat cu o boală care îl obligă să se retragă din actorie. Afazia este o tulburare care te lasă fără abilitatea de a comunica și poate fi cauzată de un atac cerebral, o lovitură la cap, o tumoare pe creier sau o altă boală precum demența. Este des întâlnită în rândul persoanelor peste 65 de ani.

Ulterior, familia lui Bruce Willis a revenit cu un diagnostic mai clar, dar necruțător. “De când am anunţat diagnosticul de afazie, în primăvara anului 2022, boala lui Bruce a progresat şi acum avem un diagnostic mai specific: demenţă frontotemporală.

Din nefericire, dificultăţile de comunicare reprezintă doar un simptom al bolii de care suferă Bruce. Deşi este dureros, este totuşi o uşurare faptul că în sfârşit avem un diagnostic clar”, se arată în comunicatul familiei lui Willis, semnat Emma, Demi, Rumer, Scout, Tallulah, Mabel şi Evelyn, adică soția, fosta soție și cele 5 fiice ale actorului.

Demenţa frontotemporală reprezintă un grup de tulburări care duc la deteriorarea lobilor frontali şi temporali ai creierului prin atrofie.

Familia actorului a menţionat că boala de care suferă Willis este, în cazul persoanelor sub 60 de ani, cea mai întâlnită formă de demenţă. “În prezent nu există tratamente pentru boală, o realitate care sperăm să se va schimba în anii care vin. Pe măsură ce boala lui Bruce avansează, sperăm că mass-media va atrage atenţia asupra acestei boli, care are nevoie să fie ştiută mult mai bine de oameni şi necesită cercetări”, a precizat familia lui Willis.

Citește și: Lacrimi la ziua lui Bruce Willis, diagnosticat cu demență: „Mi-am început dimineața plângând”. Actorul, sărbătorit de fosta și de actuala soție

Citește și: Demi Moore a împlinit 60 de ani. Viața ca un thriller a celebrei actrițe: droguri, alcool, viol, depresie, divorțuri