Acest festival este ales adesea de artiști pentru a-și lua rămas bun de la public. Pe scena festivalului vor mai urca, în perioada 6 – 15 iulie, printre alții, trupa The Cure, care sărbătorește 40 de ani de la lansarea primului single, Roger Waters, Eric Clapton, Bruno Mars şi Michael Bublé.

Concertul lui Paul Simon, intitulat ”Homeward Bound: The Farewell Performance”, îi va avea invitaţi pe James Taylor împreună cu supergrupul său şi pe Bonnie Raitt.

Paul Simon, care a lansat ultimul album în 2016, declara tot atunci că ”Showbiz-ul nu mai prezintă interes pentru mine… O să văd ce se întâmplă când voi renunţa. Atunci voi vedea cine sunt. Dacă sunt o persoană defnită de ceea ce am făcut”.

Jumătatea duo-ului pe care l-a format cu Art Garfunkel, Paul Simon este și cel care a compus majoritatea hiturilor interpretate de cei doi. Printre melodiile care au spart topurile au fost ”The Sounds of Silence”, ”Mrs. Robinson” şi ”Bridge over Troubled Water”.

Cei doi au cântat împreună din 1964 până în 1970. Paul Simon se lansase încă din 1957. În culmea succesului, cei doi au luat-o pe drumuri separate, Paul Simon începând o carieră solo.

Distins de-a lungul carierei cu 13 premii Grammy, Paul Simon s-a născut într-o familie de evrei maghiari, în Newark, statul american New Jersey.

Vezi și Veste proastă… La 70 de ani, Elton John a făcut anunțul de care se temea toată lumea

Citește și: