Prințul Charles  a organizat sâmbătă, la Highgrove House, reședința privată a cuplului regal de la Gloucestershire, în sud-vestul Angliei, o mare petrecere, la care au participat mai mulți membri ai familiei regale și prieteni ai ducesei. Însă, celebrările privind aniversarea a 70 de ani au început pe 13 iulie, cu o recepție la Clarence House, reședința oficială a Prințului Charles și a Camillei, la care au fost invitați foști membri ai staff-ului celor doi, reprezentanți ai proiectelor caritabile ale ducesei și chiar și fostul ei soț, Andrew
Parker Bowles.

Mai mult, pentru a marca acest eveniment Casa Regală a publicat azi un nou portret cu ducesa și soțul ei, realizat de celebrul fotograf al vedetelor, Mario Testino.  Acesta a declarat că este o „adevărată onoare” să fotografieze cuplul regal cu prilejul zilei de naștere a Camillei. Portretul a fost realizat în camera  Morning Room din Clarence House. Apoi au publicat încă o imagine cu ducesa în grădina reședinței cuplului regal.

 

„Am fotografiat-o prima dată pe ducesă după nunta ei cu prințul în urma unei comenzi din partea British Vogue în 2006 și am descoperit o persoană amabilă și frumoasă, cu un minunat simț al umorului”, a declarat el într-un comunicat dat publicității prin intermediul Clarence House, biroul prințului Charles.

Camilla și Charles s-au căsătorit în urmă cu 12 ani

Charles și Camilla s-au căsătorit în 2005, după ani de controverse privind relația lor și la opt ani de la moartea lui Lady Di. Ea a fost acceptată ca o membră cu drepturi depline a familiei regale de atunci. Pe de altă parte, Camilla a fost acuzată de presă că ea este cea care a distrus mariajul lui Charles cu Lady Diana Spencer, cu care se căsătorise 1981.

Potrivit Daily Mail, în 1991, mariajul celor doi  se prăbușea din cauza relației prințului cu Camilla Parker Bowles.

Devastată de durere, prințesa a decis să facă povestea publică din punctul ei de vedere, într-o carte,  înregistrându-și toate gândurile pentru autorul Andrew Morton, care l-a rugat să păstreze strict secret implicarea ei în această care, „Diana: Her True Story” (n.r.-Diana: Povestea ei adevărată). Diana a dezvăluit că știa de relația lui Charles cu Camilla, înainte ca ei să se căsătoreacă sau ca Charles să o ceară de nevastă.  Diana a povestit că l-a auzit pe prinț vorbind la telefon cu Camilla când se afla în baie și îi spunea acesteia că „indiferent ce se va întâmplă, te voi iubi mereu”. În plus, cu doar două săptămâni înainte nunții, ea a găsit în biroul lui Charles o brățară de aur făcută pentru Camilla, pe care erau inscripționate literele „G și F”, de la poreclele pe care și le puseseră Charles și Camilla, „Gladys și Fred”.

„Mi-a zis că nu ar trebui să desfac cutia să mă ui la ea și i-am răspuns că mă voi uita. Am deschis-o și acolo era brățara și i-am spus că știu la cine va ajunge. Eram devastată. Asta se întâmpla cu doar două săptămâni înaintre de nuntă”, spunea Diana. În urma acestor zvonuri, Camilla a fost desemnată „cea mai detestată persoană din Marea Britanie”, însă treptat a reușit să cucerească inimile britanicilor, deși aceștia spun că nu și-o doresc regină.

Citește și: