A ajuns să fie comparată pe rețelele sociale chiar cu Maria Antoaneta, scrie The Telegraph. ”Deși nu a fost aleasă (prin vot de către cetățenii francezi – n. red.), se comportă ca regina Franței”, observă cineva pe Twitter.

Refuză să respecte protocolul și să stea în urma președintelui

Dar de la ce a pornit totul? Se pare că Brigitte, cu 25 de ani mai în vârstă decât soțul ei, e de părere că e timpul ca protocolul să fie schimbat în ceea ce privește poziția pe care trebuie să o ocupe prima doamnă la evenimentele oficiale. Deși aceasta cere ca soția președintelui să meargă ușor în urma sa, ea întotdeauna alege să fie lângă el.

Mai mult, aceasta chiar le-ar fi spus celor din anturajul său, chiar angajați pe lângă președinte, că nu va accepta să stea în urma soțului său. ”O femeie nu trebuie să stea în spate”, le-ar fi spus ea.

Comportamentul ei vine din relația pe care o are cu soțul ei, tânărul și modernul președinte francez Emmanuel Macron. Însăși uniunea lor e una modernă, în care femeia e plasată pe picior de egalitate cu bărbatul, a declarat chiar șeful personalului ei, Tristan Bromet.

”L-am ales pe soțul tău, nu pe tine, așa că stai unde trebuie, dragă!”

Nu toți francezii sunt însă de acord cu ea. ”L-am ales pe soțul tău, nu pe tine, așa că stai unde trebuie, dragă!”, i se adresează virtual un critic.

Alții spun negru pe alb că Brigitte, în vârstă de 64 de ani, arată totală lipsă de respect pentru funcția de președinte și pentru bărbați în general, punând astfel într-o postură proastă toate femeile.

O astfel de opinie nu e însă împărtășită la nivel mondial. Mulți sunt convinși că Emmanuel Macron a câștigat cursa prezidențială tocmai grație soției sale. Că povestea lor a impresionat și a câștigat inimi. Mai mult, președintele Băncii Mondiale, Jim Yong Kim,  declara luna trecută, referindu-se la Brigitte Macron: ”Ești una dintre puținele femei din lume care poate transmite un mesaj. Avem nevoie de tine”.

Foto: Hepta

Vezi și Cum arată cel mai nou membru al familiei prezidențiale franceze.

Citește și: