În ediţia „In Memoriam Victor Socaciu”, de marţi, 27 decembrie, de la ora 20:00, realizatoarea Iuliana Marciuc i-a avut invitați pe Brânduşa Socaciu, soţia artistului, Marina Almăşan, Andrei Păunescu, diplomatul Lilian Zamfiroiu şi doctorul Mircea Penescu. Cu toții au făcut declarații emoționante, în timp ce pe ecran s-au difuzat imagini de arhivă cu talentatul trubadur.

„Aveam vreo 9 ani când el a venit în echipa lui Adrian Păunescu și eram cumva gelos, pentru că îl iubea atât de mult tata, încât îl ajuta mai mult decât pe mine. Victor era speranța lui, avea atâta încredere în talentul lui. Atunci eram gelos, puțin, și pe felul în care cânta la chitară. Era un chitarist desăvârșit”, a povestit, în emisiune, Andrei Păunescu, fiul regretatului Adrian Păunescu.

Marina Almășan: „Victor îmi spunea tot timpul: «Dacă îmi faci băiat, o să-ți ridic statuie»”

Și Marina Almășan a rememorat anii petrecuți alături de Victor Socaciu. „Era un colaborator la «Ceaiul de la ora 5» și, la un moment dat, mi-a adus o casetă cu cântecele lui. Am dus acasă caseta, am ascultat-o la casetofon și mi-au picat ochii, urechile, sufletul pe cântecul acesta. Țin minte că l-am rulat de zeci de ori. Chiar mă întreb, soțul meu de atunci când mă auzea că tot ascult, nu s-a sesizat? Nu s-a sesizat. Mă gândeam mereu că ce frumos cântec, cât de special trebuie să fie acest om și ce frumos poate el să iubească, din moment ce a fost în stare să scrie pentru o femeie, cine o fi fost ea, acest cântec de dragoste”.

16 ani a durat povestea noastră de dragoste. Victor era foarte încântat că avea acest băiat. Eu nu am vrut să știu sexul copilului, am vrut să fie surpriza mamei pe masa de nașteri. Și Victor îmi spunea tot timpul: «dacă îmi faci băiat, o să-ți ridic statuie» și, în momentul în care l-am născut pe Victor, mai ales că i-am pus și numele Victor Socaciu, era atât de încântat și de mândru de băiatul lui. A fost tatăl prezent în toate momentele vieții lui Victoraș”, a povestit Marina Almășan, fosta soție a lui Victor Socaciu.

„Extrem de sensibil, cald, degaja bunătate din toată ființa lui. Nu ne-am îndrăgostit imediat, au mai trecut niște ani, ne-am cunoscut mai bine și am avut o poveste frumoasă de dragoste”, povestea, cu emoție, Brândușa Socaciu, în dialogul cu Iuliana Marciuc. Apoi au ajuns la povestea tristă a îmbolnăvirii cu coronavirus.

„S-a îmbolnăvit de Covid, nu se știe de unde, unii spun că de la festivalul pe care a ținut să-l organizeze la Breaza, ediția de 30 de ani a Festivalului «Om Bun» și nu a vrut să renunțe. Am trăit momente foarte grele aici în casă cu el și numai cu doctorul Alexie în telefon. L-a pus cât de cât pe picioare în câteva zile, în 4-5 zile, după o săptămână respira deja fără aparat, fără concentrator. Pe 17 aprilie a ieșit din spital, de la București, pe 2 mai, chiar în ziua de paște, a scris «Fereastra». Câteva luni după Covid tot mergeam la control din când în când. Având transplantul de rinichi, el nu avea voie să i facă substanță de contrast (n.r. pentru computer tomograf). Din păcate, i s-a injectat substanță de contrast și asta l-a dat peste cap creatinina și rinichii și a început o poveste și mai grea”, declara văduva lui Victor Socaciu.

brandusa-socaciuSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 7

Brândușa Socaciu, soția lui Victor Socaciu, completări importante după emisiunea de la TVR

Pe pagina de Facebook a lui Victor Socaciu, pe care acum o administrează soția acestuia, Brândușa, apare o postare lămuritoare, care cel mai probabil a fost scrisă chiar de către îndurerata văduvă a artistului. Brândușa Socaciu a dorit să se știe care a fost declarația ei completă, oferită în interviul de la TVR, și care nu a mai fost difuzată pe post. Are legătură cu perioada cruntă în care soțul ei s-a luptat cu virusul SARS-COV-2, mai exact aprilie 2021. Brândușa îi mulțumește și doctorului Ion Alexie, medic român în Las Vegas, specialist în boli infecțioase, care i-a prelungit viața soțului ei.

„Avem datoria morală să completăm pe această pagina cu paragraful care a fost tăiat din emisiunea «in memoriam», realizată de TVR în această seară (n.r. 27 decembrie). Le mulțumim pentru inițiativă și avem, totuși, rugămintea ca pe viitor să păstreze declarațiile intacte.

«Pe Victor l-aș fi pierdut încă din aprilie. Covidul i-a afectat 90% din plămâni. Cu afecțiunile lui, diabetul și transplantul de rinchi, șansele erau zero. Protocolul cu remdesivir se terminase după 10 zile și era ținut pe 12-15 litri de oxigen. Nu vroia să mai stea în spital cu nici un chip, zicea că vrea să moară acasă, în patul lui. A cerut să plece și a semnat pe propria răspundere… O parte din prieteni, chiar și medici, din păcate, au dispărut în acel moment. N-au vrut să fie martorii unei tragedii și îi înțeleg. Am trăit coșmarul unor zile și nopți în care omul pe care îl iubeam se sufocă lângă mine….

Am rămas cu dr. Alexie, un străin pentru noi, un străin curajos și extrem de sufletist de peste Ocean. «Omul doctor sau doctorul om», așa-i spunea Victor. Omul care avea să-i salveze viața!

Mi-era teamă și nu puteam nici să mi-o arăt în fața lui și nu aveam altceva decât rugăciunea și mai aveam ceva: vocea acestui OM. Atât de calmă, atât de sigură, încât ar fi liniștit din fașă un seism.

M-a învățat să monitorizez corect tensiunea, glicemia, să ascult plămânii, să ajustez oxigenul, caiete întregi am scris si i-am trimis la 4 ore, la 4 ore. Un ceas fără dr Alexie în situația aceea era ceva de neconceput. A fost singur cu mine zile și nopți de veghe. Eu, care n-am avut nicidecum veleități sanitare vreodată. N-aș fi crezut că pot juca rolul…

Dar nevoia te învață. Și dragostea te învață. Mă intreb cum a avut curajul ăsta? Când a trimis radiografia unui prieten și coleg radiolog l-a întrebat dacă mai trăiește Victor… Cum a avut răbdarea și cum a găsit timpul necesar să instruiască un novice și să monitorizeze un pacient fără speranță practic? Îi multumesc în cuvinte mult prea sărace și îi doresc tot binele făcut să i se întoarcă undeva cândva înzecit, însutit și tot ar fi prea puțin».

Ascultați și un fragment din ultimul lui interviu, ceea ce ar fi vrut să se știe, ceea ce era important pentru el, ceea ce tvr nu a mai avut spațiu să dezvăluie”.

Victor Socaciu a fost căsătorit de patru ori

În viața sa personală, Victor Socaciu a bifat trei divorțuri și a fost căsătorit de patru ori. Din 2016, a fost însurat cu Brândușa Simion, impresara lui. Victor Socaciu s-a căsătorit pentru prima oară la vârsta de 25 de ani cu Doina, o profesoară de engleză care l-a făcut tată pentru prima dată. A urmat căsnicia cu actrița Cornelia Pavlovici, alături de care a avut un mariaj de 12 ani. Victor Socaciu a mai bifat un mariaj de 16 ani cu Marina Almăşan, cu care are un băiat, pe Victoraş. Cei doi au divorţat în anul 2012. Victor Socaciu a lăsat în urmă trei copii, din trei căsnicii diferite: Iulia, din prima căsnicie, Alessia Ana-Maria este rodul iubirii dintre artist și o sibiancă membră a CC UTC Sibiu și pe Victoraș, pe care îl are din căsnicia cu veteda TV Marina Almășan.

Citește și: A murit cântărețul Victor Socaciu. De o lună era internat în spital. Mesajul fostei soții, Marina Almășan

Citește și: Cristiana Bota, crainica TVR de pe vremea lui Ceaușescu, apariție rară, în public. Nici nu zici că are 75 de ani!