Acest medicament pentru tratarea malariei şi derivatul său mai puţin toxic hidroxiclorochina au fost descrise de preşedintele SUA, Donald Trump, drept tratamente-minune în lupta împotriva pandemiei, însă în unele țări a fost interzis pentru că are nișlte efecte adverse periculoase. Aceste efecte le-a simțit pe pielea ei și Rita Wilson, soția celebrului actor Tom Hanks.

 

Actriţa a povestit în emisiunea „This Morning” de la CBS că pe parcursul primelor zile după infectarea cu COVID-19, a avut simptome precum oboseală, dureri musculare şi febră cu frisoane, „aşa cum nu avuse niciodată înainte”. Ea a primit tratamentul antimalaric în jurul celei de-a noua zi.

„Ştiu că oamenii vorbesc despre acest medicament, dar ce vă pot spune este că nu ştiu dacă a funcţionat, sau dacă era doar timpul ca febra să dispară”, a adăugat Wilson.

„Febra s-a dus – însă clorochina a avut efecte secundare extreme. Mi-era foarte greaţă şi aveam vertij, nu puteam merge şi îmi simţeam muşchii extrem de slăbiţi. Cred că oamenii trebuie să fie foarte atenţi la acest medicament. Nu ştim de fapt dacă este util în acest caz”, a declarat actriţa.