„În ultima perioada s-au iscat tot felul de supoziții și păreri. Fiecare om are dreptul la o părere, zic totuși că e mai bine să ne formăm păreri în cunoștință de cauza.

Trupa A.S.I.A. a ales discreția, chiar și la conferință de presă și ne-am focusat atenția asupra revenirii acestei trupe pe piață muzicală.

Trupa a avut de la bun început 2 manageri care au gândit întregul proiect. Unul a ales să rămână în studio și să ne scrie muzică, el fiind și fondatorul trupei, Adrian Ordean, iar celălalt, Florin Ionescu, a ales să-și sacrifice viață privată, alergând cu noi peste tot în țară și în străinătate. Au decis întotdeauna pentru noi, iar experiență lor a fost benefică pentru trupă.

Așa au decis și acum. Trupa A.S.I.A. se reface pentru a concerta pe o perioada nedeterminată.

Am văzut la Alege A.S.I.A. cât de dorit era un loc în trupă. Peste 7000 de fete s-au prezentat peste tot în țară iar Alina Crișan a fost cea care a câștigat un concurs atât de greu. Au plecat fete și au fost înlocuite de alte voci și personalități care s-au integrat în acest concept. Alexandra Potora a fost prima fată care a venit în locul Anemonei Niculescu. Apoi Silvia Sîrbu în locul Ancăi Neacșu și, în final, Iana Novac în locul Irinei. Iana Novac a fost formula care a continuat încă 3 ani după ultima schimbare.

Au urmat 15 ani de pauză, timp în care fiecare dintre noi și-a continuat cariera.

Sylvia a rupt radiourile cu Dj Rynno, Alina este parte din Direcția 5 și chiar acum sunt în turneu. Alexandra locuiește în State și are propria firma de cosmetice vegane aprobate de Leaping Bunny (ceva de vis). Eu am cântat și am scris muzică alături de band-ul meu, The Mates, iar de 5 ani, așa cum știți, pictura a devenit o mare parte din viața mea.

Toate fetele au fost și sunt pentru totdeauna parte din trupa A.S.I.A. Dar A.S.I.A. continuă!

După 15 ani de pauză și 25 ani de la fondarea trupei (mai exact 24 ani), ne-am reunit, în formula aceasta, pe care o iubim, cu Iana Novac.

Noi ne suntem surori. Nu avem nimic de demonstrat una în față celeilalte. Ne știm toate poveștile și secretele, pentru că avem încredere una în cealaltă. Știm să ne apărăm, să ne ajutăm și să ne iubim”, este mesajul scris de Sorana pe Facebook și pe Instagram.

Sorana de la A.S.I.A., mesaj virulent pentru Irina Nicolae

„Vrei adevăr și asumare? Spune-le oamenilor de ce ai plecat din trupă și ce s-a întâmplat în ultimul an. Dacă tot vrei părerea lor, spune-le adevărul și, cu această ocazie, îți reamintesc că Florin Ionescu este managerul nostru și așa va rămâne pentru totdeauna. Nu ești și nu ai fost fondatoarea acestei trupe. Adrian Ordean este, iar Florin Ionescu, cu munca și eforturile lui grozave, a ridicat-o la acest nivel.

Ai fost întrebată, de-a lungul anilor, de foarte multe ori dacă vrei să refacem trupa. Ai spus clar că, pentru un concert, da. ÎNSĂ, nu și pentru mai mult, deoarece tu călătorești foarte mult și nu ai avea timp. Nu sunt doar mesaje cu ceea ce ai spus, ci și înregistrări și declarațiile tale la TV.

În plus, între noi fie vorba, știi mai bine de atât ADEVĂRUL. Deci, ne întrebăm toți: ce anume urmărești?! Să o înlăturăm pe Iana, care ne-a reunit și a fost colega noastră în ultimii trei ani de activitate? Dacă era o REUNIUNE/CELEBRARE, le invitam pe scenă pe toate fostele noastre colege, care au fost la fel de importante. Încă o dată: ce vrei, dragă Irina, de la noi?”, este mesajul publicat de Sorana Darclee pe pagina sa de Facebook.

sorana-asia1SeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 7

Trupa A.S.I.A. va urca din nou pe scenă, pentru un concert la Sala Palatului din București, programat pentru data de 6 martie 2023. Cele patru artiste care își vor revedea fanii, live, sunt Anca Neacșu, Sorana, Iana Novac și Anemona Niculescu. De pe afiș iată că lipsește tocmai Irina Nicolae, iar acest fapt a generat un scandal uriaș, cum nu a fost până în acest moment, în istoria acestei trupe.

Dezamăgită că a fost lăsată pe dinafară, Irina Nicolae a anunțat, pe Instagram, că și-a cumpărat bilet la concert și va sta, în primul rând al sălii, alături de fanii ei.

Irina Nicolae: „Că se vrea, că nu se vrea, succesul acestei formații va fi întotdeauna legat de numele meu!”

„Vin, fetelor, la reuniune! Mi-am cumpărat bilet!!! Sunt în primul rând, lângă oamenii care m-au ajutat să am 25 de ani de carieră, PUBLICUL. Mulțumesc și mă înclin în fața lor!”, a scris Irina.

„Din păcate, nu am fost invitată să îmi onorez publicul și cei 25 de ani de carieră! Dar voi fi cu voi, publicul, în față căruia mă înclin”.

„Eu voi fi în public, lângă voi! Pe scenă nu am fost invitată, dar vă onorez cu prezența mea în public! Realizările mele nu pot fi șterse chiar dacă nu s-a dorit prezența mea acolo! Eu sunt și voi rămâne parte din fenomenul numit A.S.I.A.! Că se vrea, că nu se vrea, succesul acestei formații va fi întotdeauna legat de numele meu! În viață poți pierde multe și ți se pot fura multe, dar demnitatea, respectul, realizările și visele vor fi întotdeauna ale tale! Va iubesc și va mulțumesc pentru tot!”, a mai scris Irina, pe Instagram, acolo unde a vorbit cu fanii ei, șocați de toată situația.

Trupa A.S.I.A, un fenomen în muzica românească

A.S.I.A. a fost o formaţie românească de muzică pop, înfiinţată în 8 martie 1999, şi care s-a destrămat în anul 2006. Numele formaţiei este un acronim al prenumelor celor patru cântăreţe care au alcătuit trupa iniţială: Anca, Sorana, Irina şi Anemona.

După mai multe schimbări de componenţă, formula finală a trupei a fost alcătuită din: Sorana, „Anca“ Silvia Sârbu, Alina Crişan şi „Ianna“ Novac. În perioada 2000-2002, Alexandra-Cristina Potora a înlocuit-o pe Anemona Niculescu. Formația a fost un adevărat fenomen în muzica românească, fetele fiind un fel de Spice Girls de România, care s-au bucurat de un succes amețitor.

Citește și: Sorana de la A.S.I.A., scrisoare deschisă pentru Irina Nicolae: „Vrei adevăr și asumare? Spune-le oamenilor de ce ai plecat din trupă!”

Citește și: Scandal uriaș în trupa A.S.I.A. Irina Nicolae nu a fost invitată la concertul aniversar: „Am avut un șoc. Mi se pare degradant și înjositor”