Deși la început nu a fost de acord, sora lui Petrică Mîțu Stoian a acceptat, până la urmă să îi facă autopsie fratelui ei. Cântărețul de muzică populară a încetat din viață, vineri seară, în urma unor complicații pe care le-a suferit, după ce a avut COVID-19.

Femeia s-a răzgândit și vrea ca medicii să afle exact cauza morții fratelui ei. Inițial, sora lui Petrică Mîțu Stoian nu a dorit ca fratelui ei să îi se facă autopsie, dar, imediat ce procurorii s-au sesizat, ea a acceptat. Interpretul de muzică populară s-a simțit bine până când a mers la o clinică privată din Caraș-Severin să facă o terapie post-COVID, însă starea lui de sănătătate, însă, s-a deteriorat rapid. Tușea cu sânge, iar sâmbătă dimineață a fost transportat la Spitalul de Urgență din Reșița, unde s-a și stins din viață. Parchetul de pe lângă Judecătoria Resita s-a autosesizat și au deschis dosar penal in rem pentru moarte suspectă.

Sora artistui vrea să afle, după ce i se va face autopsie, dacă medicii de la clinica privată din Caraș-Severin i-au făcut fratelui ei toate analizele necesare înainte de a fi supus terapiei hiperbare.

„Da facem autopsia pentru că s-au sesizat procurorii. Sunt mai multe persoane care au păţit. Vin oameni afectaţi de acolo de la clinică. El avea 15 ședințe. I s-a făcut rău după prima ședință. Faci o ședință şi te ia cu salvarea? Înseamnă că ceva nu a fost în regulă acolo”, a spus sora lui Petrică Mîţu Stoian, potrivit Antena 3.

Ce spun autoritățile

”Astăzi, în jurul orei 10.00, polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin au fost informați de către reprezentanți ai Spitalului Județean de Urgență Reșița despre decesul unui bărbat de 61 de ani, internat la unitatea medicală.

În urma informării, polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă și continuă cercetările sub supravegherea Parchetul de pe lângă Judecătoria Reșița. În cauză, s-a dispus efectuarea necropsiei pentru stabilirea cauzelor decesului.

La data de 8.11.2021, pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Reșița, a fost înregistrat dosarul cu nr. 2486/P/ 2021, având ca obiect infracțiunea de ucidere din culpă prev. de art. 192 alin. 1 C.p. În cauză se efectuează cercetări privind stabilirea împrejurărilor în care a decedat persoana vătămată Mîţu Petre, la data de 6.11.2021, în cadrul Secției de terapie intensivă de la Spitalul Județean de Urgență Reșița.

Precizăm că activitățile investigative specifice fazei de urmărire penală, ca prima faza a procesului penal, se desfășoară conform prevederilor legale din Codul de procedură penală și au drept scop administrarea probatoriului cu respectarea drepturilor și garanțiilor procesuale, orice persoană cercetată în această fază a procesului penal beneficiind de prezumția de nevinovăție până la pronunțarea unei hotărâri de condamnare definitive, în condițiile legii”, se arată într-un comunicat.

De altfel, și reprezentanții clinicii unde Petrică Mîțu-Stoian efectua tratament post-COVID, a avut prima reacția după moartea maestrului.Aceștia au transmis că artistul avea vineri, la internare, valori în limite normale ale parametrilor fiziologici pentru a urma o terapie cu oxigen hiperbaric, fiind stabilite 15 şedinţe de terapie, el nefăcând nico astfel de şedinţă,

„În urma nefericitului eveniment al decesului maestrului Petrică Mîțu-Stoian, dorim să precizăm următoarele: Domnul Petre Mîţu Stoian a sosit la Clinica Nera vineri, 5.11.2021, în jurul amiezii, în vederea recuperării post-Covid, în stare generală bună de sănătate. A fost consultat în cursul după-amiezii. În cadrul consultaţiei preliminare s-au constatat valori în limite normale ale parametrilor fiziologici pentru a urma o terapie cu oxigen hiperbaric. A urmat procedura de testare la presiune şi oxigen şi s-a stabilit o cură de 15 şedinţe de terapie cu începere de-a doua zi. Seara a mers la masă, s-a plimbat puţin prin complex şi apoi a mers să se odihnească în camera unde era cazat; starea dumnealui a fost bună pe toată perioada aceasta”, transmite Clinica Nera, într-un comunicat de presă, de luni.
În cursul dimineţii de sâmbătă, artistul s-a simţit rău, fiind transferat la Spitalul din Oraviţa, apoi la Reşiţa.

Spre dimineaţă, medicul a fost chemat pentru hemoptizie; Domnul Petre Mîţu Stoian a fost transportat cu salvarea la CG SP Oraviţa; Acolo a primit tratament cu O2 şi substanţe perfuzabile specifice care a oprit tusea şi hempotizia; Pacientul s-a simţit bine în tot acest timp, a dorit să se întoarcă la Clinică, dar din prudenţă a acceptat să rămână pentru investigaţii suplimentare. Ulterior a fost trimis la Reşiţa pentru evaluare imagistică. Clinica a constatat mai târziu că starea domniei sale a continuat să fie una stabilă la SP Reşiţa şi că abia după ora 13.00 starea lui s-a agravat”, a mai transmis Clinica Nera.

”Clinica Nera nu administrează medicația cronică a pacienților, acest lucru este în responsabilitatea pacienților și a aparținătorilor. Tratamentul cu oxigen hiperbar, mai ales în dozele mici de testare a toleranței, nu poate crește valoarea INR (anticoagularea sângelui)”, se mai arată în comunicat.

Medicul care l-a tratat a făcut și el prima declarație după moartea vedetei. Acesta susține că artistul urma un tratament care ar fi trebuit să-l ajute cu tusea puternică pe care o avea, însă în organismul vedetei erau valori foarte mari ale INR-ului.(Raportul Normalizat Internațional – Timpul de protrombină, o analiză de sânge care măsoară capacitatea de coagulare a sângelui). Acesta ar predispune la accidente spontane hemoptizice. După infectarea cu noul coronavirus, Petrică Mîțu Stoian se confrunta cu bronhopneumonie şi cu stare septică.

”Se consideră că valorile foarte mari ale INR-ului, mai mari de 6-7, predispun și la accidente spontane hemoptizice. Mai ales în cazul tusei foarte puternice sau expunerii la curse lungi cu avionul sau alte situații asemănătoare.

Dacă se discută această situație de barotraumă, dumnealui trebuia să expectoreze în timpul tratamentului sau imediat după ca să se considere această situație”, a spus medicul care l-a tratat pe Petrică Mîțu-Stoian, într-o emisiune TV.

Primele informații arată că în luna septembrie plămânii vedetei erau foarte curați și sănătoși, însă în cursul zilei de sâmbătă, 6 noiembrie 2021, au apărut mai multe modificări.La computerul tomograf s-au observat bule de gaz pe unul dintre plămâni, în partea de sus, care ar fi putut apărea în urma „forțării de oxigen” efectuată la clinica privată.

Interpretul de muzică populară Petrică Mîțu Stoian (61 de ani) a murit. Artistul a fost dus la Spitalul de Urgență Reșița, după ce i s-ar fi făcut rău. El se afla în tratament post Covid la o clinică privată din Caraș Severin. Petrică Mîțu Stoian a fost transportat sâmbătă, 6 noiembrie, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Reșița, județul Caraș-Severin, de la o clinică unde urma o terapie hiperbară post-Covid. Starea îndrăgitului artist, internat cu insuficiență respiratorie, s-a agravat rapid, iar medicii nu au mai putut face nimic.

Citește și:

Prințesa Charlene s-a întors, în sfârșit, la Monaco

Adrian Mutu, dezvăluiri picante despre cele trei neveste: ”Pe Sandra am pus ochii când avea doar 15 -16 ani. Eram însurat”. Cum se înțelege în prezent cu „fostele”

Ramona Bădescu, despre fostul soț: ”Cel mai rău m-a rănit când am aflat că, în timpul căsniciei…” Groaznic ce a putut