Celine Dion (55 de ani) s-a izolat în casa ei de 1,2 milioane de dolari din las Vegas, unde cei trei fii ai ei, René-Charles, Eddy și Nelson, îi aduc alinare așa cum pot. Și surorile Linda și Claudette sunt alături de ea, iar dacă Linda chiar s-a mutat cu solista, pentru a-i fi sprijin non stop, Claudette este interfața dintre artistă, presă și fani. Nu e prima dată când Claudette oferă jurnaliștilor informații transparente despre starea de sănătate a celebrei sale surori. Ea a mai acordat un interviu în octombrie anul trecut, iar acum a revenit cu noutăți. Din păcate, nu tocmai bune.

„Când o sun și e ocupată, vorbesc cu sora mea Linda, care locuiește cu ea și îmi spune că lucrează mult. Este conectată cu cei mai buni specialiști în domeniu, care studiază această boală rară. Sincer, cred că în mare parte are nevoie să se odihnească. Este mereu activă, conectată, nu renunță, vrea să fie în top când vine vorba de meseria ei, dar, la un moment dat, inima și corpul tău încearcă să-ți spună ceva. Este important să asculți asta”, a declarat Claudette pentru ”Le Journal de Montreal”, citată de Daily Mail.

Claudette a continuat, precizând că Céline Dion muncește incredibil de mult pentru a-și recupera sănătatea fizică și pentru a putea reveni în muzică.

„Avem încredere în ea. Este ceva înnăscut la ea, este disciplinată în fiecare domeniu al vieții ei. Nu găsim niciun medicament care să funcționeze, dar este important să ai speranță” a mărturisit Claudette.

Potrivit People, Céline Dion este cea mai mică dintre cei 14 frați și surori: Denise, Clément, Claudette, Liette, Michel, Louise, Jacques, Daniel, Ghislaine, Linda, Manon și gemenii Paul și Pauline.

celine-dion-copiiSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 10

Celine Dion a vorbit despre boala rară de care suferă

În decembrie 2022, Celine Dion a publicat pe rețelele sale sociale un filmuleț în care anunța diagnosticul cumplit care i-a dat viața peste cap. Stiff Person Syndrom sau sindromul omului rigid este boala de care suferă Celine Dion, o tulburare neurologică extrem de rară, care afectează o persoană la un milion.

Într-un mesaj video publicat pe reţelele sale sociale, Celine Dion a explicat atunci că este victima unei „tulburări neurologice rare” care provoacă „spasme” şi dificultăţi la nivelul corzilor vocale.

„Îmi pare rău că mi-a luat atât de mult timp să ajung în fața voastră. Îmi este tare dor de voi și abia aștept să fiu pe scenă și să vă vorbesc față în față. După cum știți, întotdeauna am fost ca o carte deschisă, dar până acum nu am fost pregătită să spun nimic. Acum sunt. De mult timp mă confrunt cu probleme de sănătate și a fost foarte dificil pentru mine să înfrunt această provocare și să vorbesc despre tot prin ceea ce am trecut.

Citește și: Ce este „sindromul omului rigid”, boala extrem de rară și de gravă, de care suferă Celine Dion

Recent, am fost diagnosticată cu o boală neurologică foarte rară, numită Stiff Person Syndrom, care afectează cam o persoană la un milion. Acum știm că aceasta a cauzat toate acele spasme pe care le aveam. Din nefericire, aceste spasme afectează fiecare aspect al vieții mele cotidiene. Uneori am probleme când merg, alteori îmi afectează corzile vocale ca să mai pot cânta așa cum o făceam.

Mă doare să vă spun… Nu voi fi gata să reiau turneul în Europa, în luna februarie. Dar am alături de mine o echipă senzațională de medici, iar ei fac tot posibilul că să mă fac bine. Și pe copiii mei minunați, care mă susțin și îmi dau speranță. Lucrez din greu cu terapeutul meu de sportiv, zi de zi, pentru a-mi recăpăta forța și capacitatea de a fi din nou pe scenă. Dar, trebuie să recunosc că este o luptă”, a mărturisit, cu ochii în lacrimi, Celine Dion.

Deși vestea amânării turneului său până în 2024 a fost greu de anunțat pentru Celine Dion, artista a dat dovadă de o determinare remarcabilă. „Dar trebuie să recunosc că este greu. Tot ce știu să fac este să cânt, este tot ce am făcut în viața mea și este ceea ce iubesc cel mai mult pe lume”, a spus ea. Întotdeauna dau 100% în timpul spectacolelor mele, dar starea mea actuală nu-mi permite să vă ofer asta în acest moment”, a declarat Celine Dion, foarte afectată de această nouă amânare. Fac tot ce pot pentru a mă recupera”.

Ce este sindromul omului rigid, boala de care suferă Celine Dion

Potrivit platformei rarediseases.org, Sindromul Persoanei Rigide (SPS) este o tulburare neurologică rară, ale cărei cauze sunt necunoscute, caracterizată prin rigiditate musculară progresivă și episoade repetate de spasme musculare dureroase. Rigiditatea musculară fluctuează adesea (adică se agravează și apoi se ameliorează) și apare de obicei împreună cu spasmele musculare. Spasmele pot apărea la întâmplare sau pot fi declanșate de o varietate de evenimente diferite, inclusiv un zgomot brusc sau un contact fizic ușor.

Citește și: Celine Dion, mesaj în lacrimi și un anunț șocant: „Am fost diagnosticată cu o boală neurologică rară”. Sindromul afectează o persoană la un milion

Citește și: Adevărul despre starea de sănătate a lui Celine Dion. Sora sa, Claudette, rupe tăcerea: „spasme musculare”, „picior răsucit”