Ajunsă la venerabila vârstă de 84 de ani, Sophia Loren arată fabulos și nu-i dai mai mult de 60 de ani. Actrița și-a păstrat eleganța și frumusețea din tinerețe și demonstrează încă o dată că vârsta e doar o cifră, fiind într-o formă de zile mari.

Sophia Loren arata spectaculos la 84 de aniSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 8

Sophia Loren a început filmările pentru un nou lungmetraj

Celebra actriță va juca rolul unei femei în scaun cu rotile care are grijă de nişte copii de prostituate în „The Life Before Us”, un film regizat de Edoardo Ponti, în vârstă de 46 de ani. Filmările au loc săptămâna aceasta în orașul italian Bari.

Sophia Loren a jucat ultima dată în filmul „ My House Is Full of Mirrors”, lansat în 2010.

A iubit toată viața un singur bărbat

În cele șase decenii de cinema, Sophia Loren a jucat în aproape 100 de filme, lucrând îndeaproape cu marii regizori ai vremii, de la Vittorio de Sica, George Cukor, Charlie Chaplin, Mario Monicelli și Ettore Scola la Robert Altman. Ea a fost cea mai fotografiată femeie din lume și un sex-simbol pentru generații întregi, fiind numită Marilyn Monroe în variantă brunetă.

La numai 15 ani,  l-a întâlnit și pe Carlo Ponti, care era cu 22 de ani mai mare,  cu 10 cm mai scund și însurat, dar cu toate acestea povestea lor de dragoste a fost unică, și el  avea să îi fie soț până la moarte, spre uimirea tuturor.  S-a căsătorit de două ori cu Carlo Ponti, prima data în septembrie 1957 în Mexic, însă pentru că legea italiană nu-l lăsa să divorțeze de prima nevastă, a fost nevoit să anuleze căsătoria pentru a nu fi arestat pentru bigamie. Însă, ulterior Carlo și Sophia au plecat în Franța, unde au devenit cetățeni francezi și astfel, regizorul a putut să divorțeze. Astfel, ei s-au căsătorit din nou pe 9 aprilie 1966 în Franța.

Băieții ei seamănă mai mult cu tatăl lor

Ei au rămas împreună până la moartea lui Ponti, în 2007, și  au avut doi copii:  Carlo Jr., născut în 1968, și Edoardo, născut în 1973.  Întrebată dacă nu ar vrea să se recăsătorească, Sophia a spus că „este imposibil să iubească pe altcineva’ și a preferat să rămână singură.

De altfel, și cei doi băieți ai ei i-au călcat pe urme și sunt foarte talentați. În timp ce Edoardo este un renumit regizor italian, fratele lui mai mare, Carlo Ponti Jr. este pasionat de muzică și este dirijor, fiind căsătorit cu o violonistă maghiară. Băieții însă nu-i seamănă, ci au moștenit mai mult trăsăturile tatălui lor.

Actriţa italiană a primit în 1991 un al doilea premiu Oscar, pentru întreaga carieră.

În 2016, Sophia Loren a primit premiul pentru întreaga carieră la Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF) de la Cluj-Napoca.

Citește și: