Sophia Loren a participat, sâmbătă, la ceremonia  de numire a vasului de croazieră de lux MSC Belissima, la terminalul City Cruise din Southampton, Marea Britanie.  Starul italian, în vârstă de 84 de ani, și-a făcut apariția într-o rochie sofisticată, cu un decolteu adânc pe care erau aplicate mărgele argintii și o floare albă, potrivit Daily Mail.

Ea a tăiat panglica de inaugurare a ambarcaţiunii de lux, MSC Belissima, care înseamnă frumoasă. Acesta este cel mai mare vas de croazieră care a fost botezat vreodată la Southampton, Marea Britanie.

Sofia Villani Scicolone s-a născut pe 20 septembrie 1934. După ce și-a trăit copilăria în mare parte în timpul războiului, ea a început să facă primii pași spre celebritate la vârsta de 14 ani, când a început să participe la concursuri de frumusețe și interpretând roluri mici în filme artistice. Primele roluri le-a avut în filmele lui Vittorio de Sica, regizorul care a descoperit-o. În 1950 a participat la Miss Italia, unde a câștigat titlul de Miss Eleganza, creat special pentru ea. De aici a fost un drum scurt până la Hollywood și la întâlnirile ei cu mari actori ai vremii, premiile, iubirile, familia și faima.

Sophia LorenSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 8

Citește și: Andreea Bălan a anunțat când va naște și cum se va numi bebelușul. Spune sau nu stop capitolului copii?

A iubit toată viața un singur bărbat

În cele șase decenii de cinema, Sophia Loren a jucat în aproape 100 de filme, lucrând îndeaproape cu marii regizori ai vremii, de la Vittorio de Sica, George Cukor, Charlie Chaplin, Mario Monicelli și Ettore Scola la Robert Altman. Ea a fost cea mai fotografiată femeie din lume și un sex-simbol pentru generații întregi, fiind numită Marilyn Monroe în variantă brunetă.

La numai 15 ani,  l-a întâlnit și pe Carlo Ponti, care era cu 22 de ani mai mare,  cu 10 cm mai scund și însurat, dar cu toate acestea povestea lor de dragoste a fost unică, și el  avea să îi fie soț până la moarte, spre uimirea tuturor.  S-a căsătorit de două ori cu Carlo Ponti, prima data în septembrie 1957 în Mexic, însă pentru că legea italiană nu-l lăsa să divorțeze de prima nevastă, a fost nevoit să anuleze căsătoria pentru a nu fi arestat pentru bigamie. Însă, ulterior Carlo și Sophia au plecat în Franța, unde au devenit cetățeni francezi și astfel, regizorul a putut să divorțeze. Astfel, ei s-au căsătorit din nou pe 9 aprilie 1966 în Franța.

Cei doi au avut doi copii:  Carlo Jr., născut în 1968 și Edoardo, născut în 1973, și au rămas împreună până la moartea lui Ponti, în 2007.  Întrebată dacă nu ar vrea să se recăsătorească, Sophia a spus că „este imposibil să iubească pe altcineva” și a preferat să rămână singură.

Superba actriță este bunica a trei nepoţi: Vittorio (11 ani), fiul lui Carlo Jr, care e căsătorit cu  violonista maghiară Andrea Meszaros, Lucia (12 ani) şi Leonardo (8 ani), copiii lui Edoardo şi ale soţiei lui, Sasha Alexander.

Citește și: