Sophia Loren a primit recent, în mod simbolic, cheile orașului Florența, direct de la primarul Dario Nardella, în cadrul unui eveniment desfășurat în clădirea monument Palazzo Vecchio.

Celebra actriță i-a impresionat pe cei prezenți la eveniment prin energia debordată, dar și prin ținuta impecabilă aleasă: un costum alb – pantalon și sacou – cu tăieturi clasice.

„Legend Of The Lost,” (1957)SeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 7

Sofia Villani Scicolone s-a născut pe 20 septembrie 1934. După ce și-a trăit copilăria în mare parte în timpul războiului, ea a început să facă primii pași spre celebritate la vârsta de 14 ani, când a început să participe la concursuri de frumusețe și interpretând roluri mici în filme artistice. Primele roluri le-a avut în filmele lui Vittorio de Sica, regizorul care a descoperit-o. În 1950 a participat la Miss Italia, unde a câștigat titlul de Miss Eleganza, creat special pentru ea. De aici a fost un drum scurt până la Hollywood și la întâlnirile ei cu mari actori ai vremii, premiile, iubirile, familia și faima.

Gina și Smiley au făcut public chipul micuței Josephine. Cum arată fetița Ginei și a lui Smiley

Sophia Loren a iubit toată viața un singur bărbat

În cele șase decenii de cinema, Sophia Loren a jucat în aproape 100 de filme, lucrând îndeaproape cu marii regizori ai vremii, de la Vittorio de Sica, George Cukor, Charlie Chaplin, Mario Monicelli și Ettore Scola la Robert Altman. Ea a fost cea mai fotografiată femeie din lume și un sex-simbol pentru generații întregi, fiind numită Marilyn Monroe în variantă brunetă.

La numai 15 ani, l-a întâlnit și pe Carlo Ponti, care era cu 22 de ani mai mare, cu 10 cm mai scund și însurat, dar cu toate acestea povestea lor de dragoste a fost unică, și el avea să îi fie soț până la moarte, spre uimirea tuturor. S-a căsătorit de două ori cu Carlo Ponti, prima data în septembrie 1957 în Mexic, însă pentru că legea italiană nu-l lăsa să divorțeze de prima nevastă, a fost nevoit să anuleze căsătoria pentru a nu fi arestat pentru bigamie. Însă, ulterior Carlo și Sophia au plecat în Franța, unde au devenit cetățeni francezi și astfel, regizorul a putut să divorțeze. Astfel, ei s-au căsătorit din nou pe 9 aprilie 1966 în Franța.

Cei doi au avut doi copii: Carlo Jr., născut în 1968 și Edoardo, născut în 1973, și au rămas împreună până la moartea lui Ponti, în 2007. Întrebată dacă nu ar vrea să se recăsătorească, Sophia a spus că „este imposibil să iubească pe altcineva” și a preferat să rămână singură.

Superba actriță este bunica a trei nepoţi: Vittorio (13 ani), fiul lui Carlo Jr, care e căsătorit cu violonista maghiară Andrea Meszaros, Lucia (14 ani) şi Leonardo (10 ani), copiii lui Edoardo şi ale soţiei lui, Sasha Alexander.

Citește și:A dezvăluit că suferă de cancer în fază terminală, iar cele mai recente imagini cu el au frânt inimile tuturor. Gestul emoționant făcut de soția lui