Mustaine a scris luni pe pagina de Facebook a trupei: ”Am fost diagnosticat cu cancer la gât. Este ceva ce trebuie luat în serios şi confruntat – am mai înfruntat obstacole în trecut.

Lucrez îndeaproape cu medicii şi am făcut un plan de tratament despre care ei spun că are 90% rată de succes. Tratamentul a început deja”.

”Din păcate, asta presupune să anulăm majoritatea show-urilor de anul acesta. (…) Megadeth va reveni în turneu cât de curând posibil”, a mai scris muzicianul în vârstă de 57 de ani.

În ciuda diagnosticului crud, Dave Mustaine înregistrează împreună cu colegii săi de trupă pentru un nou album.

Muzicianul a mulţumit întregii echipe, familie, medici, colegi de trupă, antrenori, şi a spus că îşi va ţine fanii la curent cu noutăţile.

În 1983, Dave Mustaine a fondat Megadeth imediat după ce a părăsit formaţia Metallica. Megadeth a fost nominalizată de 11 ori la premiile Grammy. Piesa „Countdown to Extinction”, de pe albumul cu acelaşi nume, apărut în 1992, a clasat trupa pe locul 2 în Top 200 Billboard, imediat după lansare.

Megadeth, originară din Los Angeles, face parte din Big 4 (Big Four of Thrash), alături de Metallica, Slayer şi Anthrax.

Grupul a lansat 15 albume de studio, vândute în peste 50 de milioane de copii la nivel mondial.

Vezi și Veste tristă! Un membru al unei trupe extrem de iubite în România fost diagnosticat cu cancer: “A fost un privilegiu imens şi vă mulţumesc tuturor”

Citește și: