Cântăreţului I s-a făcut rău în timpul unui spectacol susținut la Satu Mare și-a pierdut echilibrul și vederea, însă nu a vrut să îşi dezamăgească fanii şi a dus spectacolul până la final. Ulterior, a fost dus de urgență la spital, iar veștile nu au fost deloc bune.
În prezent, Nelu Vlad (73 ani) este internat la spitalul din Cluj. În urma investigațiilor, medicii i-au pus diagnosticul de hematom pe creier. Din păcate, acesta nu poate fi operat.
Cu toate acestea, medicii i-au prescris un tratament, iar acum artistul se simte mult mai bine.
”Îngrijorător a fost la început pentru că mi s-a făcut rău la un concert, la Satu Mare, mi-am pierdut echilibrul și nu puteam să urc pe scenă. Cu ajutorul colegilor am urcat, am rămas într-o poziție fixă, am cântat două ore apoi am plecat la Cluj.
Acolo, aceeași poveste, numai că a fost mai pronunțată și mi-am pierdut și vederea. După ce mi-am revenit, vedeam dublu.
Am chemat Ambulanța, m-au dus la urgență și mi-au găsit un hematom între creierul mic și creierul mare, imposibil de operat.
Am trecut pe tratament, după trei zile sunt semne că o să-mi revin. Am început să merg și să văd bine, sunt pe mâna unui specialist vestit, dr. Văcăraș. E foarte atașat de pacienți și explicit, mi-a promis că în zece zile rezolvă problema”, a declarat Nelu Vlad pentru Star Popular.
:contrast(8):quality(75)/https://thumbor.unica.ro/unsafe/920x0/smart/filters:format(webp):contrast(8):quality(75)/https://www.libertateapentrufemei.ro/wp-content/uploads/2024/01/a-invatat-singur-sa-cante.jpg)
Își făcuse analizele în urmă cu o săptămână și totul era bine
Nelu Vlad susține că îşi făcuse mai multe investigaţii în urmă cu o săptămână şi nimic nu anunţa aceste probleme.
”Sunt internat de pe 27 ianuarie, până pe 10 februarie cred că o să mă țină.
Azi am făcut un C.T. și arată că sângele care era împrăștiat s-a resorbit și a rămas doar hematomul care trebuie luat în considerare. Spre final o să fac un RMN și atunci să aflu și de unde a provenit toată treaba asta.
Analizele erau foarte bune, o săptămână aveam de când le făcusem la spitalul Parhon, unde mă internez în fiecare an să-mi fac toate analizele de la A la Z. Inclusiv CT la cap am făcut, dar nu mi-a ieșit nimic”, a mai declarat artistul pentru sursa citată.
Cum a început povestea trupei Azur, formație pe care toată lumea o asculta, dar care niciodată nu era difuzată la radio sau TV
Azur este o formație de muzică de petrecere din România, înființată în 1977, la Brăila. Trupa are o componență stabilă din 1985, odată cu apariția primei înregistrări. Azur este considerată prima formație care a tratat maneaua lăutărească (interpretată în anii ’70 de Romica Puceanu, Gabi Luncă, Victor Gore) în manieră pop, sub influența interpreților în vogă din țările balcanice ale blocului comunist.
Trupa Azur a fost înființată în 1977, după un șir de evenimente care l-au adus pe Nelu Vlad în punctul în care a trebuit să se gândească la un nou mod prin care să-și întrețină familia.
Proaspăt exmatriculat din Academia de Poliție, în urma unui scandal legat de o întrerupere de sarcină în familia lui (gest interzis în epocă), Nelu Vlad și-a investit bursa de studiu pe care a strâns-o în instrumente muzicale la care a învățat să cânte singur. Au urmat repetiții în garajul său, formarea repertoriului și participarea la diferite concursuri care se organizau, la acel moment, în restaurante, pentru a găsi o scenă unde oamenii să-i asculte.
În 1985, Azur este angajată în restaurantul „Rubin” din Brăila. Repertoriul este în permanență îmbogățit, fie prin preluări din muzica lăutărească și din muzica de dans la modă în țările balcanice, fie prin compozițiile lui Nelu Vlad. Restaurantul devine tot mai influent, astfel încât și formația câștigă reputație în oraș.
Într-o seară a anului 1986, un comerciant de casete audio a venit la „Rubin” și a înregistrat o oră din programul formației. Înregistrarea respectivă avea să devină Volumul 1 al formației.
În perioada 1985 – 1989, formația a avut contracte cu Teatrul Municipal Bacovia din Bacău, Teatrul „Fantasio” din Constanța, Teatrul de revistă din Pitești, Clubul de volei „Penicilina” din Iași și cu Orchestra Filarmonică din Sibiu.
În 1989, în urma unui scandal, formația a fost interzisă de către Securitate, dar a revenit la scurt timp după aceea.
Vezi și Hematomul intracranian
Citește și: