Solista de muzică populară a dezvăluit recent trucurile care au ajutat-o de-a lungul anilor săși recapete vocea după vreo răceală mai puternică.

Chiar octogenară fiind, celebra interpretă de muzică populară se menține exemplar în formă, continuând să-și încânte publicul cu vocea și melodiile care au consacrat-o. Artista are însă și câteva trucuri la care apelează din când în când, atunci când vocea ei are de suferit după vreo răceală.

„Când sunt răcită, răgușită, mai folosesc câteva rețete naturiste. Luați un gălbenuș de ou, un pic de unt cald, cât o nucă, și amestecați totul cu o lingură de zahăr. Se freacă foarte bine și, după ce se face ca o spumă, se toarnă lapte clocotit. Se bea cald, înainte de culcare. Este bun pentru plămâni, pentru răceli.

Iar pentru răgușeală puteți face un terci din mămăligă, un fel de păsat, cu puțin unt și miere. E un deliciu, face tare bine la gât!”, a declarat ea pentru Ego.ro.

Mai mult, artista a promis că va scoate și o carte cu toate aceste leacuri pe care le știe din moși-strămoși.

sofia-vicoveanca-selfie-1SeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 16

Ce spune despre banii pe care îi primește pentru un spectacol

Cât despre zvonurile conform cărora artista ar încasa sute de euro pentru un program muzical, Sofia Vicoveanca spune că totul este fals.

Artista mărturisește că prețul se clasează clar sub 1.500 de euro, sumă vehiculată, și că, de regulă, ea se ghidează mereu după oamenii care o contactează pentru evenimentele private, neavând un buget fix.

„Bravo, cine-s ăia cu 1.200-1.500 de euro pentru o nuntă? Ăștia noi, poate, care au apărut acum din găoace…

Nimic nu-i adevărat, mai puțini bani primim. Cine mă invită întreb: ”Cât dați dumneavoastră?”, ca să văd în ce pătrățică mă bagă, și mai discutăm.

Cine are nevoie de mine mă sună și vorbim în particular, nu este o chestie de fală. Probabil sunt și din ăștia care te invită să-și ia partea lor, nici măcar impresari nu sunt, doar pentru că dau un telefon.

Am evenimente, sunt invitată în mai multe locuri”, a mai spus aceasta, pentru sursa citată.

Câți bani cere Sofia Vicoveanca la o nuntă. Cântăreața are prețuri pentru toate buzunarele și nici gând de ”scoruri” ca în showbiz: „Vorbim în particular și…”

Soțul ei nu a știut până a murit ce-i punea Sofia Vicoveanca în ciorbă

Pe lângă vocea cu care a fost înezstrată de Dumnezeu, Sofia Vicoveanca are și alte talente. Artista are aptitudini excelente și în bucătărie, acolo unde pregătește fel de fel de rețete tradiționale.

Cântăreața a dezvăluit recent și care este rețeta de ciorbă pe care i-o prepara mereu regretatului ei soț, care, însă, nu prea știa ce avea în farfurie. Artista spune că bărbatul nu concepea ideea de „smântână” în ciorbă, însă acela este secretul, dezvăluie ea.

Sofia Vicoveanca a fost cerută des de nevastă

„Soţul meu zicea aşa: Mie nu îmi pui smântână! Îmi era milă de el, că ştiam că ciorba lui nu avea gustul la fel de bun ca cea din farfuria mea. Într-o zi ce am făcut? Am pus în toată oala smântână! I-am zis că nu am pus smântână…

E albă de la pătrunjel, păstârnac, ţelină… şi s-a albit…, i-am zis. I-a plăcut şi a mai cerut o porţie. Numai aşa să faci ciorba, de acum!”, mi-a spus el.

A plecat dintre noi şi n-a ştiut adevărul. Căci, dacă spui o minciunică, să o păstrezi până te duci! Niciodată nu a ştiut că îi pun smântână în ciorbă”, a povestit acum ceva timp Sofia Vicoveanca pentru ego.

Vezi și Sofia Vicoveanca, despre retragerea din muzică: „Sunt la capăt de drum…” Singura dorință neîmplinită a solistei, după 63 de ani de carieră dar și Sofia Vicoveanca, viața la 81 de ani: „Sunt măritată cu Facebook-ul!” Și la această vârstă șofează! Mai are câteva pasiuni despre care nimeni nu știa!

Citește și:

Alain Delon, viață chinuită cu japoneza acuzată de hărțuire. Copiii actorului au dat-o afară, iar fiica face dezvăluiri dure. Ce au găsit în casă, ascuns într-o cutie

Cum și-a împodobit Minodora vila de 300.000 de euro de la Frumușani. Zici că e casa lui Moș Crăciun!