Povestea Sofiei Vergara începe în Barranquilla, Columbia, unde ea și ceilalți trei frați ai săi au fost crescuți într-o familie din clasa de mijloc. S-a născut în 10 iulie 1972. Tatăl ei deținea o fermă de vite, iar mama ei era casnică. „Părinții mei au fost împreună și s-au despărțit de mai multe ori până la divorțul lor din 1993. Să te cerți, să pleci, să te întorci, o asemenea nebunie e mai rea decât divorțul. Oamenii nu ar trebui să stea căsătoriți pentru copii. E tortură pentru toată lumea”, spunea ea cu ceva ani în urmă.

În Columbia natală, de abia ajunsă la vârsta maturității, începuse să studieze medicina dentară. Visul ei de atunci era să devină stomatolog.

„Eram foarte interesată de Medicină, dar soțul meu și toată lumea îmi spuneau: ‘Ești o femeie care încearcă să aibă o familie. Nu poți fi doctor de gardă’. Al doilea cel mai bun lucru a fost școala dentară”.

După trei ani la Universitatea Națională, cu doar două semestre rămase pentru a-și termina studiile, Sofia a renunțat pentru a profita de oportunitățile ivite în industria modei și în cea de divertisment.

Sofia Vergara, descoperită de un fotograf pe o plajă din Columbia

A fost descoperită de un fotograf pe o plajă din Columbia, unde era alături de familia ei. Rapid au venit și primele oferte în reclame. Pentru prima campanie publicitară a fost temătoare, dar a acceptat-o de abia după ce profesoarele de la școala catolică pe care o urma i-au dat permisiunea. La 17 ani, Sofia apărea în reclamele Pepsi din toată America Latină. La scurt timp a început să studieze la Școala de Actorie, unde preda și celebra Gloria Estefan.

În 1994, Sofia s-a mutat cu fiul ei în Miami, unde a fost prezentatoarea unor show-uri de călătorii și jocuri.

În 1998, fratele Sofiei a fost ucis

În 1998, Sofia a trecut printr-o mare durere, după ce fratele ei, Rafael, a fost ucis în Columbia, în timpul unei tentative de răpire.

„Fratele meu mai mare, Rafael, a fost ucis în Columbia. Un coșmar. Mama era ca un zombie. Am vrut să fiu alături de ei, așa că am luat o casă mare în Miami și am locuit împreună. După ce Rafael a murit, Julio (fratele ei mai mic) a trecut prin momente grele. Erau foarte apropiați.

A plecat la facultate în Michigan, dar nu era pregătit. A început cu alcool și droguri… Cu atât de multe lucruri rele care se întâmplă, îți dezvolți o armură. Trebuie să respiri și să mergi mai departe. Dacă nu pentru tine, pentru cei pe care-i iubești”, spunea actrița în 2011, pentru revista Parade.

Sofia Vergara. Foto: InstagramSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 13

Sofia Vergara, diagnosticată cu cancer la 28 de ani

În anul 2000, Vergara a fost diagnosticată cu cancer tiroidian. „Nu am luat niciodată droguri și nu am fumat. Și nu mănânc carne roșie. Mă simțeam sănătoasă și, dintr-odată, mi-au spus că am cancer? Îmi era frică. Imediat m-am gândit la copilul meu”. A trecut prin tratamente și o operație, iar astăzi, totul este doar o amintire urâtă.

„La 28 de ani, în timpul unui control de rutină, medicul a observat un nodul în gâtul meu. Am făcut mai multe teste și, în cele din urmă, mi-au spus că am cancer la tiroidă. Când ești tânăr și auzi cuvântul cancer, mintea ta merge în atâtea locuri, dar am încercat să nu intru în panică și am decis să mă educ în acest sens. Am citit toate cărțile pe care le-am găsit despre acest subiect. Am fost norocoasă că medicii l-au depistat devreme, că am avut susținerea lor, dar mai ales a familiei. Am învățat multe în acea perioadă, nu doar despre cancerul de tiroidă, ci mai ales că în vremuri de criză ne este mai bine dacă avem alături oameni care să ne susțină”, spunea Sofia, în 2021, în timpul unui eveniment caritabil.

„Modern Family”, serialul care a făcut-o cel mai bine plătită actriță din lume

În 2002, Sofia Vergara și-a început cariera la Hollywood, dar a cunoscut cu adevărat succesul cu serialul „Modern Family”, în care a jucat din 2009 în 2020. Succesul a venit la pachet cu cecuri cu multe zerouri. Dacă în primele trei sezoane lua 30.000 de dolari pentru fiecare episod, în ultimele a ajuns să fie plătită cu jumătate de milion de dolari pentru un episod. Au urmat și alte roluri pe marele ecran, dar a fost și jurat, în ultimele patru sezoane, la „America’s Got Talent”.

Viața amoroasă a Sofiei Vergara

Pe plan personal, Sofia este liniștită acum. La 18 ani, Sofia s-a căsătorit cu Jose Gonzalez, iubitul ei din liceu, alături de care are un fiu, Manolo. După doi ani de mariaj, au divorțat, dar sunt prieteni și astăzi.

A avut relații cu Enrique Iglesias, Tom Cruise sau Mark Wahlberg. A fost logodită cu omul de afaceri Nick Loeb, cu care a avut o relație de patru ani, dar a terminat-o în scandal, după ce s-au războit prin tribunale pentru embrionii înghețați pe parcursul relației. În 2015, Sofia s-a căsătorit cu actorul Joe Manganiello. Cei doi s-au logodiți la șase luni de când au avut prima întâlnire. Au avut parte de o nuntă fastuoasă, cu 400 de invitați și sunt și astăzi și mai uniți și mai fericiți. Actrița este cu patru ani mai mare decât partenerul ei.

Citește și: Cum arăta Sofia Vergara, în costum de baie, la 20 de ani, când nimeni nu o cunoștea. Actrița a născut la 19 ani!

Citește și: Sofia Vergara, diagnosticată cu cancer! Actrița a făcut dezvăluiri incredibile

Citește și: Au o avere de 700 de milioane de dolari, dar uite cât de simplu se îmbracă pe stradă! Reese Witherspoon a devenit cea mai bogată actriță din lume