Citește și: Tom Cruise, terorizat de cancerul la colon

Întreaga planetă știe de aprtenența actorilor John Travolta și Tom Cruise la cultul scientologic, o sectă extrem de controversată, interzisă în majoritatea țărilor dar aflată încă la limita legii în SUA. În urma unei investigații ce a avut loc în ultimele luni în SUA, asupra Bisericii Scientologice, FBI a aflat că și alți trei mari actori fac parte de ceva vreme din acest cult. Will Smith, Brad Pitt și Jerry Seinfeld au fost numiți de FBI ca fiind membri-donatori ai Bisericii Scientologice. Conform raportului, cei trei donează anual zeci de milioanede dolari bisericii și își exercită influența pentru a câștiga tot mai mulți adepți bogați pentru scientologi. Acest lucru ar putea duce la anchetarea lor pentru evaziune fiscală și pentru încurajarea unei infracțiuni, știut fiind faptul că liderul scientologilor este anchetat pentru diverse fraude fiscale.

Will Smith, Brad Pitt și Jerry Seinfeld donează sectei milioane de dolari

coperta National EnquirerSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 5

Totul a început, se pare de la Will Smith, intrat de mai bine de doi ani într-un con de umbră. Mai mult, conform jurnaliștilor, căsnicia lui nu stă pe roze tocmai din cauza faptului că și-a găsit consolarea tocmai devenind membru al Bisericii Scientologice. Soția lui, Jada Pinkett Smith l-ar fi luat la întrebări pe Will din cauza lipsei unei sume uriașe din conturi. De partea cealaltă, tot consolare a căutat și Brad Pitt după despărțirea de Angelina Jolie. El ar fi declarat că scientologii l-au salvat din patima alcoolului și a drogurilor, devenind apoi donator.

O necunoscută rămâne alegerea lui Jerry Seinfeld, legendarul star având o avere estimată la 670 de milioane de dolari, conform actelor oficiale ale Fiscului. Se pare că soția acestuia, Jessica, ar fi ”capul răutăților”, ea fiind membră veche a Bisericii Scientologice.

Ce ritualuri se fac la scientologi?

Ca să devină membri, oamenii de rând trebuie să aibă în primul rând o avere considerabilă din care se donează anual un procent important. Apoi, membri trec prin multe ritualuri de inițiere și la final ajung să se creadă nemuritori și se închine unei Ființe Supreme. Trebuie să participe la întruniri periodice unde se purifică și unde află ce au făcut în vieți anterioare și ce altă viață îi așteaptă după trecerea la un alt nivel, de ființă superioară.

Citește și: