Mai mult, acesta s-a consultat cu regina Elisabeta și monarhul i-a dat permisiunea de a se retrage.

Într-un comunicat emis de Palatul Buckingham, prințul Andrew, al doilea fiu al reginei, a explicat că asocierea cu omul de afaceri Jeffrey Epstein, care s-a sinucis în închisoare, el fiind acuzat, printre altele, de pedofilie, a adus „perturbări majore” activităţilor familiei regale.

Nu se știe dacă decizia lui este una finală, prințul referindu-se doar la ”viitorul previzibil”. În plus, acesta s-a arătat deschis să colaboreze cu autoritățile în ancheta aflată în desfășurare.

Într-un interviu recent acordat BBC, prințul Andrew, fost soț al lui Sarah Ferguson și tatăl prințeselor Beatrice și Eugenie, a negat vehement că ar fi avut contact sexual cu americanca Virginia Giuffre, pe atunci minoră. Aceasta susține însă că altfel stau lucrurile.

”Nu s-a întâmplat. Vă spun categoric, absolut, că nu s-a întâmplat niciodată. Nici nu-mi amintesc să o fi întâlnit vreodată pe această femeie, cu atât mai puțin să se ajungă la așa ceva”, a spus el în interviu.

Virginia Roberts, una din reclamantele din afacerea Epstein, a afirmat că a fost forţată să întreţină relaţii sexuale cu prinţul Andrew la Londra, în 2001, pe când avea 17 ani, apoi în alte două rânduri la New York şi pe insula privată a omului de afaceri american din Caraibe.

Vezi și Degeaba neagă. Prințul Andrew a fost văzut în casa pedofilului Epstein într-o ipostază care nu-i face cinste

Citește și: