Se apropie debutul noului sezon ”Românii au talent”. Țara noastră e un izvor nesecat de talente?

După patru sezoane în care am mers în întreaga țară și am văzut live mii de oameni care au venit la preselecții să își arate talentul, sincer, nu mă așteptam să mai fiu surprins. Românii au demonstrat, însă, că sunt cu adevărat extraordinari și veți putea vedea și anul acesta momente care depășesc orice imaginație.

În afară de Mihaela Rădulescu, care sigur va atrage privirile fiind nou venită, cât de spectaculos va fi noul sezon?

Cu siguranță, noul sezon vă va capta privirile și va fi, cel puțin, la fel de spectaculos ca cele anterioare. Deși… ceva îmi spune că va depăși toate așteptările.

Din ce ai văzut la audiţii ce te-a uimit?

Au fost multe momente care m-au lăsat mut de uimire. Sunt câteva numere speciale, diferite de ceea ce s-a întâmplat în sezoanele trecute. Totuși, cred că anul acesta m-a impresionat cel mai tare numărul mare de participanți. Mă bucur că românii au prins curaj și vin deschiși să își împărtășească talentul în fața întregii țări.

Care ți se pare a fi cel mai interesant lucru să fii tu?

Simplul fapt de „a fi eu însumi” poate fi atât interesant, cât și dificil. (zâmbește). Am un program foarte încărcat și, uneori, obositor. Poate că ar fi mai comod să am mai mult timp liber. Totuși, mă simt unul dintre cei mai norocoși oameni de pe pământ. Mă număr printre cei care au avut șansa să facă ceea ce le place, să cunoască și să lucreze cu oameni fascinanți și să călătorească mult.

Ziua bună începe de dimineață? Ești matinal?

Ziua mea bună începe un pic mai târziu. Când ai concerte care se termină la 2 -3 dimineața sau filmezi un clip până târziu în noapte, a fi matinal devine o misiune imposibilă. Există și zile în care trebuie să fiu matinal și mă străduiesc să nu întârzii acolo unde trebuie să ajung.

Dar organizat?

La capitolul organizare stau destul de bine. Am un calendar bine ordonat datorită căruia nu-mi scapă nimic din vedere.

Ce nu-ți lipsește niciodată când pleci de acasă?

Ca majoritatea oamenilor, cred că telefonul. Am un întreg univers în telefon și nu știu cum m-aș descurca fără el. (râde)

Ce te-a făcut, cel mai recent, să te simți mândru?

Faptul că am reușit să le oferim oamenilor un Revelion 2015 de neuitat, în pofida celor minus 20 de grade Celsius care s-au înregistrat afară.

Va mai urma un concert Smiley la Sala Palatului?

Mi-aș dori să repetăm și în 2015 experiența unui concert pe o scenă atât de mare. A fost o provocare atât pentru mine, cât și pentru echipa care s-a implicat în organizare. O desfășurare incredibilă de forțe, care a fost foarte bine primită de public. Avem planuri în acest sens și sperăm să se concretizeze frumos.

Trupa Simplu împlinește 15 ani. Vă veți reuni pentru un proiect aniversar?

E un moment important. Nu puteam să îl lăsăm să treacă pur și simplu. Cu toate că în ultimii ani nu am reușit să ne ocupăm de trupă atât cât ne-am fi dorit, sunt convins că oamenii vor să mai audă de Simplu. Pregătim un proiect mare, care va angrena foarte mulţi oameni. Sper să îl ducem la bun sfârşit și să fie o surpriză plăcută pentru cei care iubesc trupa.

Ai plâns vreodată de fericire?

Se spune că lacrimile sunt dovada pură că oamenii trăiesc și nu ai cum să nu verși o lacrimă atunci când îți trăiești viața cu intensitate și te bucuri de ea. Pe mine muzica mă face să trăiesc cu intensitate și este cea care mi-a adus cele mai multe lacrimi de fericire.

De-a lungul anilor ce ai învățat în primul rând?

Am învățat să iau lucrurile așa cum vin și să mă bucur de fiecare în parte. Cred că fiecare dintre noi ar trebui să se bucure de prezent și să primească cu deschidere orice provocare. Cu cât avem parte de mai multe provocări, cu atât ne simțim mai vii.

Care ar fi cel mai frumos lucru care ți s-ar putea întâmpla?

În fiecare zi mi se întâmplă lucruri frumoase, fie că lucrez la o piesă nouă, fie că sunt pe scenă. Lucrurile frumoase sunt peste tot în jurul nostru, trebuie doar să deschidem bine ochii și să le observăm.

Nu pot trăi fără…

Familie – ”Pentru că este sinonimul iubirii necondiționate, pentru că ne oferă siguranță și acolo ne întoarcem ori de câte ori vrem să împărtășim o bucurie sau să găsim sprijin”.

Prieteni – ”Sunt oamenii cu care ne împărtășim aspirațiile, cele mai ascunse gânduri, cu care împărțim pasiuni și care ne ajută să ne cunoaștem mai bine”.

Public – ”Pentru că fără public un artist nu există. Este cel mai mare admirator și cel mai mare critic al meu. Atât timp cât oamenii sunt alături de mine, înseamnă că muzica mea își atinge scopul”.