Ducii de Sussex au fost puși la colț de presa britanică, fiind acuzați că sunt militanți pentru protejarea mediului, dar ei au zburat cu un avion privat Cesna, care produce de șapte ori mai multe noxe decât un avion comercial de linie, călătorind în condiții de lux pe banii britanicilor.  Însă, văzând cu câtă ură sunt cirticați, celebrul cântăreț Sir Elton John le-a sărit în apărare. El a precizat că împreună cu soțul lui au decis să îi invite pe ducii de Sussex la vila lor din sudul Franței să se relaxeze câteva zile și tot ei au fost cei care au plătit avionul privat, cu care au călătorit Meghan și Harry.

„Mama prințului Harry, prințesa Diana de Wales, mi-a fost una dintre cele mai dragi pritene. Simt o profundă obligație să îl protejez pe Harry și pe familia lui  de intruziunea inutilă a presei care a contribuit la moartea prematură a Dianei”, a scris artistul într-o serie de postări emoționante pe Twitter.

„După un an agitat, continuând munca grea și dăruirea pentru caritate, David și cu mine ne-am dorit ca tânăra familie să aibă o vacanță privată în siguranță și liniștea casei noastre. Pentru a menține un nivel ridicat de protecție foarte necesară, le-am oferit un zbor cu un avion privat”, a mai spus artistul.

Acesta a precizat că este profund deranjat de exagerarea presei privind deplasarea duciilor de Sussex pe Riviera Franceză.

„Respect și aplaud foarte mult atât angajamentul lui Harry, cât și al lui Meghan pentru caritate și fac apel la presă să înceteze aceste asasinate neobosite și neadevărate la adresa lor, care sunt elaborate în mod spontan aproape zilnic „, a mai scris Elton.

În apărerea lui Harry și a lui Meghan a sărit și celebra prezentatoare,  Ellen DeGeneres, precizând că oamenii ca ducii de Sussex ar trebui admirați, nu criticați, pentru că sunt printre singurii care încearcă să creeze o lume mai bună pentru toți.

„Eu și Portia (n.r. soția vedetei) ne-am întâlnit cu Meghan și prințul Harry în Anglia pentru a vorbi despre munca lor privind conservarea vieții sălbatice. Sunt doi oameni cu piciorele pe pământ și plini de compasiune. Imaginează-ți că ești atacat pentru fiecare mișcare, când tot ce încerci să faci este să faci lumea mai bună”, a scris Ellen.

Citește și: