Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii va fi înmormântată cu doar două bijuterii, susține un expert regal.

Lisa Levinson, șefa comunicațiilor Consiliului Diamantului Natural, a declarat pentru Metro.co.uk că ar fi „puțin probabil” ca „modesta” Regină să fie îngropată cu altceva decât cu „simpla ei verigă din aur galez și o pereche de cercei cu perle”.

Cel mai probabil, susține Lisa Levinson, inelul de logodnă al Reginei, care conține diamante luate dintr-o tiara deținută de mama prințului Philip, Alice de Battenberg, va fi dăruit fiicei sale, Prințesa Anne.

În ceea ce privește verigheta Reginei, aceasta este făcută din aur galez, provenit din mina de aur Clogau Sf. David.

Colecția privată de bijuterii a Majestății Sale este alcătuită din aproximativ 300 de piese, dintre care și 98 de broșe, 34 de perechi de cercei și 15 inele. Când nu erau purtate de monarh, acestea erau depozitate în Galeria Reginei din Palatul Buckingham.

Spre deosebire de colecția privtă de bijuterii a reginei, bijuteriile oficiale ale Coroanei Britanice sunt ținute în Turnul Londrei. Datând din secolul al XVII-lea, colecția include peste 23.000 de diamante, safire și rubine.

Queen Elizabeth II views artefacts from British craftwork company Halcyon Days to commemorate the company’s 70th anniversary, Windsor Castle, Berkshire, UK – 23 Mar 2022SeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 7„Majestatea Sa era o femeie incredibil de modestă și este puțin probabil să fie înmormântată cu altceva decât cu verigheta aur galez și o pereche de cercei cu perle”, suține Lisa Levinson.

Ea a adăugat că cele mai multe dintre bijuteriile Reginei vor rămâne cel mai probabil în colecția regală, decât să fie îngropate împreună cu ea, deoarece viața Majestății Sale „a fost întotdeauna despre moștenirea familiei regale, în Marea Britanie și Commonwealth.

„Bijuteriile ei fac parte foarte mult din această moștenire”, a mai adăugat Lisa Levinson.

Înmormântarea de stat a Majestății Sale va avea loc luni, 19 septembrie, în Westminster Abbey din Londra.

Citește și: Aniversare în doliu pentru Prințul Harry. Nepotul preferat al Reginei Elisabeta a II-a împlinește 38 de ani. Mesajul lui la moartea bunicii

xCe se întâmplă cu câinii Corgi ai Reginei Elisabeta a II-a după moartea sa. Câți câini a avut monarhul în lunga sa viață și cum a ajuns să iubească această specie

Vezi şi curiozități despre aur – lucruri interesante și mai puțin știute!