Joi, 27 iulie, un purtător de cuvânt al Scotland Yard (Serviciul de Poliție Metropolitană din Londra) a confirmat pentru PEOPLE că „o femeie în vârstă de 56 de ani a fost declarată moartă”, după ce a fost găsită, miercuri, la o locuință din sudul Londrei.

„Poliția a fost chemată miercuri, 26 iulie, la ora 11:18, la o adresă rezidențială, unde se afla o femeie în stare de inconștiență. Ofițerii au mers la adresă. O femeie în vârstă de 56 de ani a fost declarată moartă la fața locului. Moartea nu este considerată ca fiind suspectă. Un dosar va fi pregătit pentru medicul legist”, a adăugat Poliția Metropolitană din Londra. Cauza decesului nu a fost încă dezvăluită.

Sinead O’Connor se mutase înapoi la Londra și avea planuri mari cu muzica

Pe 12 iulie, regretata cântăreață a postat pe pagina sa oficială de Facebook că s-a mutat din nou la Londra, că termină un album și că plănuiește să îl lanseze la începutul anului viitor. Circumstanțele morții sale rămân neclare, notează Irish Times.

„Bună tuturor! M-am mutat recent înapoi, la Londra, după 23 de ani de absență. Foarte fericită să fiu acasă. În curând îmi voi termina albumul. Lansarea, la începutul anului viitor”, a scris ea pe 12 iulie. „Sper să fac un turneu în Australia și Noua Zeelandă spre sfârșitul anului 2024. Europa, SUA și alte teritorii, începând cu anul 2025”, scria regretata artistă.

Familia lui Sinéada anunțat, miercuri, tragica veste. „Cu mare tristețe anunțăm decesul iubitei noastre Sinéad”, a declarat familia ei într-un comunicat pentru RTE și BBC. „Familia și prietenii ei sunt devastați și au cerut intimitate în aceste momente foarte dificile”.

În anul 2021, Sinéad O’Connor și-a anunțat retragerea din muzică și din turnee, motivând că „a îmbătrânit” și că este „obosită”. Câteva zile mai târziu, însă, ea a revenit asupra acestei decizii, spunând: „Îmi iubesc meseria. Să fac muzică, adică. Nu-mi plac consecințele faptului că, fiind o femeie talentată (și deschisă), trebuie să trec zilnic prin ziduri de prejudecăți pentru a-mi câștiga existența”.

cum arata in prezent Sinead OConnorSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 9

Sinead O’Connor, abuzată de propria mamă

Născută la Dublin, pe 8 decembrie 1966, O’Connor a fost al treilea din cei cinci copii ai lui John, inginer și avocat, și ai soției sale, Marie. Copilăria tinerei O’Connor a fost zbuciumată; părinții ei au divorțat, iar în 2012, ea a declarat pentru PEOPLE că mama ei a abuzat-o fizic și psihic și că „a petrecut o bună perioadă de timp încercând să-mi distrugă sistemul reproductiv”.

„A fost o cameră de tortură, într-adevăr”, a spus ea. „Dar o iert pe mama mea, pur și simplu nu era bine”.

A fugit să locuiască cu tatăl ei la vârsta de 13 ani dar, doi ani mai târziu, a fost trimisă la un azil pentru femei „indisciplinate”, timp de 18 luni, după ce a fost prinsă furând din magazine.

În cele din urmă, O’Connor a fost diagnosticată cu tulburare bipolară, precum și cu tulburare complexă de stres posttraumatic și tulburare de personalitate borderline. În 2015, ea a suferit o histerectomie totală pentru a trata endometrioza.

Tentativă de suicid, în ziua în care împlinise 33 de ani

Confruntându-se cu acuzații că ar fi fost o mamă nepotrivită, ea a încercat să se sinucidă în 1999, înghițind, se pare, 20 de pastile de Valium în ziua în care a împlinit 33 de ani.

„Asta a fost… după o ședință la tribunal în care s-a sugerat că, pentru tot restul vieții mele, îmi voi vedea fiica doar o dată pe lună”, a declarat ea, în 2005. „Am avut o tentativă de sinucidere și aproape am murit”.

Un ultim mesaj și o poză cu fiul ei decedat, asta a postat pe Twitter Sinead O’Connor, pe 17 iulie

S-a prăbușit după sinuciderea fiului ei

Pe măsură ce s-a vindecat, O’Connor s-a dedicat copiilor și religiei, în 2018 anunțând că s-a convertit la islam. Cu toate acestea, problemele ei de sănătate mintală au continuat să iasă la suprafață, culminând cu o spitalizare în 2022, după moartea fiului ei de 17 ani, Shane. Băiatul, pe care Sinead îl avea din relația cu cu muzicianul Dónal Lunny, a fugit din clinica în care era internat și a fost găsit, ulterior, spânzurat.

„Frumosul meu fiu, Nevi’im Nesta Ali Shane O’Connor, lumina vieții mele, a decis să pună capăt luptei sale pământești astăzi și este acum cu Dumnezeu”, a scris solista pe Twitter, la acea vreme. „Fie ca el să se odihnească în pace și nimeni să nu-i urmeze exemplul. Copilul meu, te iubesc atât de mult!”.

Tot legat de fiul ei a fost și ultimul mesaj publicat de Sinead, înainte de a muri. În ultimul ei tweet, publicat la 17 iulie, O’Connor a postat o fotografie cu Shane şi a spus: „De atunci trăiesc ca un strigoi. El a fost dragostea vieţii mele, lumina sufletului meu. Eram un singur suflet în două jumătăţi. A fost singura persoană care m-a iubit necondiţionat. Sunt pierdută fără el”.

Citește și: Sinead O’Connor a murit. Cântăreața irlandeză avea doar 56 de ani. Ultimul ei mesaj e dedicat fiului care s-a sinucis

Citește și: Fiul lui Sinead O’Connor s-a sinucis. Băiatul avea doar 17 ani

Citește și: Sinead O’Connor i-a lăsat pe toți mască. S-a convertit la o altă religie. Și-a schimbat și numele